Реакције

"У изјавама Марфија ни Ч од части, показао неоколонијалистички став"

  • Извор: АТВ
  • 01.11.2023. 19:53

Јучерашњим саопштењем америчког амбасадора Мајкла Марфија, само је још једном потврдио своју фрустрираност Милорадом Додиком, рекао је Радован Ковачевић, делегат у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ и портпарол СНСД-а.

Марфи, који није никад и никог побиједио, жели сада, на крају каријере, да побиједи оног којег није нико и никад побиједио, написао је Ковачевић на друштвеној мрежи Икс.

На посљедње Марфијеве испаде реаговали су и бројни други званичници и политичари у Републици Српској.

"По мени је у пуној конфронтацији све оно што они промовишу у својој земљи, а то је пуна демократија, а овдје спречавају такву демократију чим постављају или стоје иза једног страног појединца који може да ради такве ствари. Ја мислим да он доживљава Милорада Додика као главну препреку на признању Кристијана Шмита као легалног. И види га као главну блокаду одузимању имовине Републике Српске", рекла је српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић.

Денис Шулић поручује да Марфија види као портпарола СДА или неке друге бошњачке, или опозиционе партије из Републике Српске, а не као амбасадора САД.

"Тиме како се понаша у БиХ највише штети угледу истих тих САД", каже Шулић.

За шефа клуба посланика СНСД-а у Народној Скупштини Игора Жунића, у изјавама Марфија не постоји ни Д од дипломатије, ни Ч од части.

"Са својим изјавама показао је да је његов стан потпуно неоколонијалистички", каже Жунић.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.