Poslije sjednice

"Ukidanje akciza na gorivo poslije održane sjednice"

  • Извор: АТВ
  • 21.03.2022. 21:24

Srpski član Predsjedništva BiH rekao je da će ukidanje akciza na gorivo biti na dnevnom redu sjednice na nivou BiH. Čim se održi sjednica i poslije objavljivanja na Službenom glasniku, biće na snazi.

"Što se tiče PDV-a, to je velika igra. Ja sam prvi bio kada sam rekao da se to treba smanjiti na 10 odsto. To sam uputio kao prijedlog da se raspravlja s nadležnim tijelima i kad dođe na sjednicu Parlamenta da se uputi u NSRS i da NSRS zauzme svoj stav. Ali ovi u Predstavničkom domu bez SNSD-a, otišli su SDS, PDP i DNS, tamo su glasali i dali kvalifikovanu većinu za prijedlog koji je otišao u Dom naroda. Onda kada se zatraži mišljenje, ovi iz Indirektnih poreza kažu da sav problem PDV-a je taj što je teško uvesti indeferencijalnu stopu jer ona podrazumjeva značajne i tehničke izmjene odnosno softverske izmjene, obučavanje ljudi, promjena čitavog fiskalnog sistema i za to treba šest mjeseci. A ovi iz PDP-a i SDS-a su rekli šest mjeseci. Znači njihova namjera nije bila da pomognu građanima, nego je bila namjera da Dodika natjeraju da donese na šest mjeseci, a onda pošto se to ne može tehnički provesti jer ne zavisi od Dodika, onda ćemo mi opet napasti Dodika da on to nije htio", kaže Dodik.

"Mi smo igrali korektno i rekli da se ovo ne može sprovesti za nekoliko mjeseci, ali da bi imali bilo kakav benefit u ovoj godini pokušaćemo da to odradimo što je prije moguće. Za pet-šest mjeseci da se taj sistem usaglasi i da bar tri-četiri mjeseca imamo benefite nulte stope. A onda ćemo odlučiti vjerovatno to proširiti na sljedeću godinu da sve ono što je na listi ima nultu stopu PDV-a. To je odgovoran odnos. A ne Dodik to neće, oni su obični lažovi. Ja sam odgovoran i za dobro i za loše. Kada sam čuo da je stradao Bašić, to mi je promijenilo dan. Emotivno me je satralo, ne mogu da vjerujem da toga ima. Sada će se pojaviti hrpa njih koji nedostojno pričaju na tu temu. Ponosim se stabilnom bezbjednosnom situacijom", kaže Dodik.

Тагови:
  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:43 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.