Министарство комуникација и транспорта

Ускоро један ТАГ уређај за све ауто-путеве у региону

  • 27.03.2024. 14:37

Грађани БиХ ускоро ће имати прилику да кроз наплатне рампе на ауто-путевима у региону пролазе без чекања, саопштили су данас из Министарства комуникација и транспорта у Савјету министара.

Из Министарства наводе да то слиједи након што је увођењем заједничког ТАГ уређаја за наплату путарине омогућено да возачи из Србије, Црне Горе и Хрватске пролазе кроз наплатне рампе на ауто-путевима без чекања.

То значи да ће сви који имају ТАГ уређај БиХ моћи без чекања да пролазе кроз рампе на ауто-путевима у Србији и обрнуто. То ће нарочито бити значајно у туристичкој сезони када се дуже чека на наплатним станицама.

Вршиоци дужности директора "Аутопутева Републике Српске" Недељко Ћорић, "Путева Србије" Зоран Дробњак и "Аутоцеста ФБиХ" Денис Ласић потписаће сутра у Београду меморандум о пословној сарадњи који ће бити додатни корак ка усклађивању система електронске наплате путарине три стране.

"Очекујемо у наредном периоду потписивање меморандума о заједничкој наплати путарине јавних компанија из БиХ са компанијама из Хрватске како би се до краја године и практично увезали системи наплате и тиме олакшао промет путника и робе између земаља региона“, нагласио је Един Форто, министар комуникација и транспорта у Савјету министара.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм