Савјет министара БиХ

Усвојена Одлука о спровођењу санкција УН за финансирање тероризма и ширење оружја

  • Извор: АТВ
  • 14.02.2024. 16:07

Савјет министара БиХ данас је у Сарајеву, на приједлог Министарства безбједности, донио одлуку о начину спровођења циљаних финансијских санкција Савјета безбједности УН у вези са финансирањем тероризма и ширења оружја за масовно уништење, чиме је БиХ испунила ФАТФ (међународно тијело за контролу и спречавање прања новца) препоруке и значајно побољшала ефикасност у овој области.

Одлуком, која је донијета током посјете Одбора експерата за процјену мјера против прања новца и финансирања тероризма (Манивал) БиХ исказује одлучност за спречавање финансирања тероризма и ширења оружја за масовно уништење, те унапређења међународне сарадње у подручју безбједносне политике, саопштено је из Савјета министара.

Наведеном одлуком утврђује се начин спровођења циљаних финансијских санкција повезаних с финансирањем тероризма и ширења оружја за масовно уништење у складу са одговарајућим резолуцијама Савјета безбједности УН, које за циљ имају спречавање и сузбијање тероризма и финансирање тероризма, те спречавање, прекидање и сузбијање финансирања ширења оружја за масовно уништење.

Дата сагласност за гласање држављанима Русије на територији БиХ

Дата сагласност за гласање држављанима Русије на територији БиХ

Савјет министара усвојио је и Акциони план за имплементацију Стратегије комуницирања институција БиХ о процесу приступања БиХ ЕУ - од кандидатског статуса до чланства за 2024. годину, те информацију Дирекције за европске интеграције БиХ о припреми приједлога овог акционог плана на основу доприноса 23 институције БиХ.

На сједници је задужена Дирекција за европске интеграције да у име Савјета министара затражи од његових институција и тијела да се активније укључе у припрему приједлога наредног акционог плана и провођење важећег.

Донесена Одлука о привременој суспензији и смањењу царинских стопа при увозу

Донесена Одлука о привременој суспензији и смањењу царинских стопа при увозу

Савјет министара утврдио је и упутиће Предсједништву БиХ приједлог одлуке о ратификацији Међународног споразума између БиХ и ЕУ о учешћу БиХ у програму "Грађани, једнакост, права и вриједности" од 2021. до 2027. године.

Учешће у овом програму одржаће континуитет и омогућити наставак и јачање успостављене сарадње у оквиру ранијег програма "Европа за грађане", те допринијети развијању нових партнерства са европским грађанима, која у први план стављају сарадњу организација цивилног друштва и локалних заједница на културном, спортском и економском плану.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:00 Емисија: Бинго

    Бројчана игра са извлачњем бројева, од 1 до 90 путем бубња, у којој се унапријед утврђује висина фонда добитака и његова расподјела.

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм