Милорад Којић

"Важно истражити да ли је Хелез износио обавјештајне податке"

  • Извор: СРНА
  • 31.10.2023. 17:01

Посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Милорад Којић рекао је да је важно да буде формирана привремена истражна комисија у вези са изношењем обавјештајних података министра одбране у Савјету министара Зукана Хелеза.

Хелез је путем медија изнио обавјештајне податке о политичким противницима, формирању власти, па и о регионалним кретањима и односима.

"Привремена истражна комисија треба да истражи те наводе, јер ако је ријеч о изнесеним лажима јавност треба да зна да је Хелез износио лажи, а ако нису лажи, онда ту постоје елементи више кривичних дјела", рекао је Којић новинарима.

Он је навео да је Хелез тврдио да податке добија од обавјештајних служби, што представља кривично дјело шпијунаже.

Којић: Селективни рад на предметима ратних злочина

Којић: Селективни рад на предметима ратних злочина

"Осим тога, Хелез је рекао да у оквиру Оружаних снага БиХ постоји обавјештајна служба, а знамо да је чланом 9 Закона о одбрани јасно дефинисано да се баве само питањима Оружаних снага, а никако екстерним, тако да се поставља питање да ли у оквиру Оружаних снага постоји параобавјештајна служба", рекао је Којић.

Он је навео да би и посланицима СДП-а било у интересу да се то истражи, јер и они добијају негативне политичке поене због иступа Хелеза, као и да би требало да подрже ову иницијативу.

Колегијум Представничком дома Парламентарне скупштине БиХ је, на приједлог посланика СНСД-а Сање Вулић и Милорада Којића, у дневни ред сједнице уврстио приједлог закључка о оснивању привремене истражне комисије у вези са изношењем обавјештајних података министра одбране у Савјету министара Зукана Хелеза.

Вулићева и Којић у Сарајеву са мајицама

Вулићева и Којић у Сарајеву са мајицама "Ми знамо шта бранимо. Они не знају шта нападају“

Којић је изразио наду да ће на данашњој сједници Представничког дома бити подржана тачка дневног реда о давању сагласности за ратификацију Уговора о финансирању закљученог између Републике Српске, БиХ и Европске инвестиционе банке за пројекат медицинског комплекса Бањалука.

Он је истакао да правосуђе на нивоу БиХ заједно са Кристијаном Шмитом и америчким амбасадором у БиХ Мајклом Марфијем жели у потпуности да девастира Републику Српску.

Којић је појаснио да се то покушава преко судског процеса предсједнику Републике Српске Милораду Додику, али да посланици СНСД-а у Парламентарној скупштини БиХ то неће дозволити. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.