Sjednica u Banjaluci

Vlade Srpske i FBiH usaglasile zaključke

  • Извор: АТВ
  • 08.06.2023. 19:16

Zabrana izvoza oblovine sa prostora BiH, zajednički nastup oko odlaganja nuklearnog otpada na Trgovskoj gori, realizacija brze saobraćajnice Beograd-Sarajevo-Beograd, obrazovanje, bezbjednost, samo neki od zajednički usaglašenih zaključaka vlada Srpske i FBiH.

Sjednica je, ocjenjuju, konstruktivna i veoma uspješna.

Nije bilo resora kojeg se nismo dotakli, kaže prvi čovjek Vlade Srpske.

Budućnost BiH je u dijalogu i moramo se dogovarati oko pitanja bitnih za sve građane ove zemlje. 

"Mi smo razgovarali i usaglasili se oko tih stvari da niko nema, niti namjeru, niti želju, da se miješa u projekte koji su od interesa za to područje i taj entitet. Treba da sjednemo i dogovorimo sa predsjedavajućom Savjeta ministara koji su to zajednički projekti iz BiH koje ćemo kandidovati prema EU, Svjetskoj banci, EBRD-u", rekao je Radovan Višković, predsjednik Vlade Republike Srpske.

Važno je da građani vide da dvije vlade zajednički rade kako bi bili riješeni životni problemi, kaže Nermin Nikšić.

Bitno je da je saglasnosti bilo kaže, oko tema koje se tiču upravo zabrane izvoza oblovine i zajedničkog nastupa oko Trgovske gore.

Ovim smo iskazali spremnost da stvaramo bolji ambijent, ističe Nikšić. 

"Vrlo je važno da imamo pozitivnu atmosferu, da imamo opredjeljenje, da radimo u tom pravcu u interesu svih građana i na kraju da nas niko ne cijeni po tome šta pričamo nego šta ćemo u konačnici uraditi i koji će biti rezultat rada ove dvije vlade", smatra Nermin Nikšić, predsjednik Vlade FBiH.

Energetika, projekti i stanje u Elektoprenosu samo su neka od nezaobilaznih pitanja.

U naredom periodu, kaže Višković, treba zakazati sjednicu akcionara da se riješe problemi. 

"Neizostavno pitanje je bilo i raspodjela sredstava koja se nalaze na računima Uprave za indirektno oporezivanje, a odnose na putarinu. Tako u ovom momentu ima preko 200 milona maraka. Ono što smo se usaglasili ja i kolega Nikšić, a to je da resorna ministarstva u okviru svojih nadležnosti nastave komunikaciju, dogovore i razgovore", dodaje Radovan Višković.

A posla pred dvije vlade itekako će biti. Ono što danas nije bilo na stolu biće u narednom periodu. Krenuli su danas od početka od "laganih tema" oko kojih se mogu dogovoriti.

Biće u narednom periodu i onih oko kojih se neće slagati ali vlade koje žele raditi, poručuju moraju biti spremne na razovor. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)