Na dužnost od 10. aprila

VSTS BiH: Imenovani nosioci pravosudnih funkcija

 • Izvor: Srna
 • 23.03.2023. 11:56

Visoki sudski i tužilački savjet BiH danas je imenovao nosioce pravosudnih funkcija u BiH koji će na dužnost stupiti 10. aprila.

Na nivou Republike Srpske, imenovani su Dijana Stevanović za sudiju Osnovnog suda u Bijeljini, Nebojša Vrhovac za sudiju Osnovnog suda u Prnjavoru, Bojan Dobrnjac za sudiju Osnovnog suda u Kotor Varošu i Darko Mijatović na poziciju sudije Osnovnog suda u Vlasenici.

U Federacije BiH imenovani su Dantes Samardžić za sudiju Opštinskog suda u Bihaću, te Kanita Kukić i Anja Laštro za sudije Opštinskog suda u Sarajevu.

Za sudije Opštinskog suda u Zenici imenovani su Admir Saletović, Edna Mujkanović i Lejla Hadžimahmutović.

Imenovana je i Dijana Azapagić na poziciju tužioca Tužilaštva Brčko distrikta.

Pri donošenju odluke o imenovanju, VSTS BiH je uzeo u obzir kriterije poput stručnog znanja, radnog iskustva i radnih rezultata, stručne sposobnosti zasnovane na dosadašnjim rezultatima u karijeri, sposobnosti da nepristrano, savjesno, marljivo, odlučno i odgovorno obavlja dužnosti u okviru funkcije za koju se prijavljuje, odnosa sa radnim kolegama, ponašanja van posla, profesionalne nepristranosti i ugleda.

Pri imenovanju, VSTS BiH primjenjuje odgovarajuće ustavne odredbe kojima se uređuju jednaka prava i zastupljenost konstitutivnih naroda i ostalih, te poštuje ravnomjernu zastupljenost polova.

Tagovi:
 • 13:55 Vijesti

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 14:00 Serija: Istine i laži (R)

  Priča prati dvije porodice, Božić i Isidorović, čiji životi i sudbine se prepliću, a cijelu priču nadopunje paleta ineresantnih likova; svi prolaze kroz situacije u kojima se suočavaju sa ljubavlju, onom uzvraćenom i neuzvraćenom, sa izdajom, lažima, intrigama i tajnama.

 • 14:50 Serija: Igra sudbine (R)

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 15:40 Serija: Prevrtljivo srce

  Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

 • 16:30 Vijesti u 16:30

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?