Посланик СНСД-а у ПД ПС БиХ

Вујичић: Комшићев и Бећировићев популизам неће проћи код српских посланика

  • 03.10.2023. 17:59

Посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Мирослав Вујичић изјавио је Срни да је потез чланова Предсједништва БиХ Жељка Kомшића и Дениса Бећировића да у процедуру упуте приједлог закон о такозваној државној имовини БиХ представља чисти популизам и очајничко додворавање бошњачком бирачком тијелу.

Ако се жели наставити било какав напредак у БиХ, каже Вујичић, а очигледно је да Kомшић и Бећировић то не желе, треба се договорити око кључних ствари.

"То што су они упутили захтјев о такозваној државној имовини никада неће проћи у Парламентарној скупштини БиХ, јер неће добити подршку ниједног посланика из Републике Српске, ни из позиције ни из опозиције, то могу слободно да тврдим", рекао је Вујичић.

Ето ко ствара тензије, Комшић и Бећировић поново провоцирају

Ето ко ствара тензије, Комшић и Бећировић поново провоцирају

Он је оцијенио да је ово чист популизам и покушај Бећировића и Kомшића да се додоворе својим бирачима и да обезбиједе било какву подршку међу бошњачким гласачима, тим прије јер су им и позиције и подршка бирача значајно пољуљане.

Вујичић је истакао да не постоји државна имовина, него постоји имовина Републике Српске, Федерације БиХ и локалних заједница.

Бошњачки члан Предсједништва БиХ Денис Бећировић образложио је да је, према предложеном закону о имовини, БиХ носилац права власништва, а ентитети и други нивои власти у БиХ могу користити и управљати имовином која им је потребна за вршење њихових појединачних надлежности у мјери у којој су овлаштени овим или неким другим законом који донесе Парламентарна скупштина БиХ.

Пратите нас и путем Вибера