Šef Kluba SNSD-a u PD PS BiH

Vulić: Bez podrške Mehmedovićevoj inicijativi

  • Извор: СРНА
  • 24.05.2023. 16:22

Šef Kluba SNSD-a u Predstavničkom dom Parlamentarne skupštine Sanja Vulić izjavila je da ova stranka neće podržati inicijativu poslanika SDA Šemsudina Mehmedovića o nacionalnoj strukturi rukovodstva, policijskih službenika i zaposlenih u zajedničkim institucijama BiH.

Ona je navela da zbog različitih pogledi i kada je riječ o statistici, ali i popisu stanovništva SNSD ne može zauzeti pozitivan stav o ovoj inicijativi.

Da bi se iskreno postupilo po pitanju nacionalne strukture zaposlenih u zajedničkim institucijama, šef Kluba poslanika SNSD-a ističe da je neophodno sačiniti analizu koja bi uključivala i transparentnost načina zapošljavanja tih ljudi.

Nova krivična prijava protiv Ljubiše Petrovića

Nova krivična prijava protiv Ljubiše Petrovića

"Ne zaboravimo da je period o kojem Mehmedović govori upravo u vrijeme duge vladavine SDA i participiranja u tim svim institucijama kao i u vlasti. Prema tome, prvo treba pogledati kako ste vi radili, pa tek onda kritikovati kako je načinjen disbalans", poručila je Vulićeva.

Tokom rasrpave o ovoj Mehedovićevoj inicijativi Vulićeva je na sjednici Predstavničkog doma podsjetila na različite poglede i stavove u vezi sa popisom stanovništva iz 2013. godine, te naglasila da je taj popis za Republiku Srpsku neprihvatljiv.

Ona je navela da su tadašnji član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić i predsjednik Repulike Srpske Milorad Dodik zatražili reakciju Tužilaštva BiH, što je ostalo samo na zahtjevu.

"Znamo kako radi Tužilaštvo i to nije tema današnjeg dnevnog reda. U potpunosti smo salgasni sa izlaganjem Predraga Kožula. Mi najveći problem u BiH imamo od tog konvertitstva, tih ljudi koji se predstavljaju kao Srbi, ali i Hrvati, a nemaju niti jedno krvno zrnce niti Srbina niti Hrvata a spadaju u statistiku i zaposlenih Srba i Hrvata", navela je Vulićeva.

Ambasador Skaka s lisicama na rukama sproveden u Tužilaštvo - VIDEO

Ambasador Skaka s lisicama na rukama sproveden u Tužilaštvo - VIDEO

Ona je navela da, sa jedne strane, ipak razumije ovu aktivost Mehmedovića i da "vjeruje da će uskoro zauzeti dugo čekanu poziciju predsjednika partije".

"Pošto ste spominjali Zorana Tegeltiju i način njegovog izbora u Upravu za indirektno oporezivanje po onom što tvrdite da se zaključiti da smatrate da Srbima ne treba dati da imaju ministra finansija ili da je Tegeltija tu poziciju trebao prepustiti nekom od Bošnjaka", rekla je Vulićeva.

Ona je istakla da je Tegeltija poznat kao pravičan čovjek koji isključivo cijeni rad i da će Mehmedovićev zet koji je zaposlen kao šef Carnisnke ispostave Zenica sigurno ostati na toj poziciji ako se ispostavi da korektno radi.

Rekordna pokrivenost uvoza izvozom u Srpskoj

Rekordna pokrivenost uvoza izvozom u Srpskoj

Na prijedlog poslanika SDA Šemsudina Mehmedovića raspravljano je o nacionalnoj strukturi rukovodstva, policijskih službenika i zaposlenih u zajedničkim institucijama BiH, te poštovanju zakonskih odredaba o odgovarajućoj nacionalnoj zastupljenosti.

Mehmedović je u obrazloženju naveo da je suštinski problem u tome što su rukovodioci institucija prekršili zakonske odredbe o nacionalnoj zastupljenosti, te tvrdi da su "Bošnjaci u 58 institucija u debelansu".

Тагови: