"БиХ има шансу само као дејтонска"

Вулић: Додик и српски народ се не плаше мржње и лоших намјера америчког амбасадора

  • 01.12.2023. 19:23

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић изјавила је Срни да БиХ има шансу само као дејтонска, а илузија да ће бити грађанска постоји само у машти Бошњака који раде у Амбасади САД, чије жеље потписује амбасадор Мајкл Марфи.

Поводом саопштења Амбасаде САД у БиХ у којем је наведено "да ће Додиково дестабилизирајуће дјеловање имати негативне посљедице не само за њега, већ и за све грађане ове земље гдје год да живе", Вулићева је истакла да се предсједник Републике Српске Милорад Додик и српски народ не плаше мржње и лоших намјера Марфија, те да је љубав побиједила све, па ће побиједити и србомрсце.

"Мајкл Марфи, да вас подсјетим, кисеоник сте забранили бебама, само с циљем да што више Срба умре. Није то тако давно било, 1992. године. Мржња дијела америчких политичара према Србима однијела је 12 малих живота, али ево нас и данас, свих нас Срба које толико појединци, међу којима сте и ви мрзите. Сваки дан ћемо вас подсјећати да ваше зло не може бити јаче од љубави и поноса српског народа", рекла је Вулићева.

Вулићева је истакла да је Република Српска вјечна, а призната је Општим оквирним споразумом за мир у БиХ.

"Република Српска је аманет српских синова свима нама. Не дирајте нас! Бумеранг се брзо окрене. Пријетње изазивају контраефекат, предуго сте овдје да би нас тако мало познавали", поручила је Вулићева америчком амбасадору.

Она је напоменула и да је некадашњи шеф Стејт департмента и Савјета за националну безбједност, те амерички државни секретар Хенри Кисинџер рекао да је БиХ измишљена земља. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 Наша Српска (Р)

    ''Сваког понедјељка у 18 часова и 20 минута у емисији 'Наша Српска' погледајте актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)