Шеф Клуба посланика СНСД-а у ПД ПС БиХ

Вулић: Међународни фактор не жели напредак БиХ

  • Извор: СРНА
  • 24.01.2024. 09:33

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић изјавила је да је очигледно да међународни фактор не жели напредак БиХ, те да је једина шанса самосталан развој Републике Српске.

"Јуче на састанку са предсједником Европске комисије Урсулом фон дер Лајен питала сам како би се осјећали да неки нелегитимни и нелегални странац намеће одлуке и напада институције. Она није ништа рекла. Само је похвалила вољу за улазак у ЕУ", навела је Вулићева.

Вулићева је рекла да су из Српске опредијељени за испуњавање 14 услова.

"Подсјећам да је један од услова и да нема странаца у Уставном суду БиХ. Каква је то земља гдје странци мисле да могу наметати неке одлуке, гдје је ту демократија и каква је улога и нас посланика, ако неки странац доноси одлуке умјесто нас?", упитала је Вулићева.

Она је за РТРС рекла да је БиХ колонија која одговара Кристијану Шмиту и дијелу међународне заједнице, те је поновила да Шмит није изабран у Савјету безбједности УН, да је нелегалан и нелегитиман.

Вулићева је указала и да су странке из Федерације БиХ /ФБиХ/ послушници појединих амбасада.

"Ми из Српске поштујемо све што се договоримо, али странке из ФБиХ прво пристану на договор, а онда мијењају ставове, јер имају менторе из међународног фактора", рекла је Вулићева.

Вулићева је нагласила да странке из ФБиХ не могу без тутора, да немају своје ставове, док се странке из Републике Српске залажу за испуњавање приоритета и дејтонску БиХ.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    ''Колико знате о онима који живе под будним оком јавности?Знате ли о чему маштају, шта су све прошли, у чему уживају, шта раде када су потпуно сами? Које тајне су спремни да открију? Колико су спремни да се оголе?

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:45 Серија: Ко те шиша (12+)

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)