Predsjedavajuća Kluba poslanika SNSD-a u PD PS BiH

Vulić: Novi Savjet ministara da omogući strateške projekte u Srpskoj

  • Извор: СРНА
  • 28.12.2022. 15:50

Predsjedavajuća Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić izjavila je danas da Republika Srpska očekuje od predsjedavajuće Savjeta ministara Borjane Krišto da se realizuju svi projekti od strateškog značaja, uključujući "Buk Bijelu", gasovod i aerodrom u Trebinju.

Vulićeva je rekla da od Krištove očekuje zajedničku sjednicu vlada Republike Srpske i Federacije BiH i Savjeta ministara na kojoj bi bili definisani plan i dinamika realizacije svih projekata koji su u interesu građana u BiH.

Konstatujući da i Federacija BiH ima svoje kapitalne projekte, Vulićeva je izrazila zadovoljstvo što BiH prvi put za pregovaračkim stolom ima ljude koji misle o interesima građana BiH, a ne o dodvoravanju međunarodnoj zajednici i pukom održavanju na vlasti.

Ona je dodala da je ovo i prvi put u postdejtonskoj BiH da se ovako brzo formiraju zajedničke institucije, bez blokada kao u prethodnom periodu.

- Svi znamo da je /Zoran/ Tegeltija skoro godinu dana čekao na imenovanje, zbog čega taj saziv Savjeta ministara nije mogao u punom kapacitetu da radi sve se od njega očekivalo - podsjetila je Vulićeva.

Ona je uvjerena da će se iskustvo Krištove očitovati u novom mandatu Savjeta ministara i da će voditi računa o interesu svih građana u Republike Srpske, Federacije BiH i Brčko distrikta.

Тагови: