Шеф клуба посланика СНСД-а

Вулић: Прихватићу пратњу на подручју ФБиХ ако буде одређено да је потребна заштита

  • Извор: СРНА
  • 07.02.2024. 17:00

Шеф клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић рекла је да ће прихватити све сугестије министра безбједности у Савјету министара Ненада Нешића и његовог министарства уколико се одреди да јој треба заштита на подручју ФБиХ.

"А када је у питању Република Српска, она је слободна и безбједна за све грађане који живе у њој и нема потребе да ме било ко штити", рекла је Вулићева Срни.

Говорећи о подршци коју је добила након пријетњи које су јој упућене из ФБиХ, Вулићева је подсјетила да није у питању напад на појединца већ српски народ.

"Још једном смо доказали да је Република Српска наша кућа и да смо сви ми Република Српска, без обзира на атаке који иду према било коме од нас", каже Вулићева.

Шулић: Подршка Вулићевој која се храбро бори за истину и правду

Шулић: Подршка Вулићевој која се храбро бори за истину и правду

Она је изразила сумњу да ће правосудне институције санкционисати оне који су је вријеђали и пријетили јој, а додала је да ту има и прекршаја, и кривичних д‌јела.

"Ја сам само у Полицијској управи Добој оставила 38 доказа и нарезан це-де са неколико прилога, јер у свему овоме поставља се питање рада и транспарентности појединих медијских кућа, које су ме неовлаштено снимале и сликале без мог одобрења и све то дистрибуирале у јавност, а онда ме изложиле јавном линчу", рекла је Вулићева.

Она је подсјетила да се прије три до четири мјесеца десила скоро иста ситуација, када су поједини медији, како је рекла, позивали на њен одстрел.

"Онај који вам се не свиђа и кога не можете ућуткати на начин како ви сматраде да треба или на начин како то сматрају ваши налогодавци, била то Амбасада Велике Британије или САД, онда кренете за оваквим стварима", истакла је Вулићева, која је и потпредсједник СНСД-а.

Вулић: Не плашим се пријетњи из ФБиХ

Вулић: Не плашим се пријетњи из ФБиХ

Према њеним ријечима, то је кршење постојећих закона који су донесени у Парламентарној скупштини БиХ, за разлику од наводног закона по којем се суди предсједнику Српске, који никада није угледао свјетло дана и није био у парламентарној процедури.

"То довољно говори да смо ми земља апсурда и да је све могуће, чак и ликвидација без санкција", навела је Вулићева.

Вулићева је напоменула да је њена реакција испред зграде Суда БиХ била само размјена личног искуства са колегама који су дошли да дају подршку предсједнику Републике Српске Милораду Додику, истичући да су то поједине медијске куће злоупотријебиле.

Након суђења предсједнику Републике Српске Милораду Додику у Суду БиХ, Вулићевој су са више налога на друштвеним мрежама упућене пријетње по живот, а међу онима који пријете је и бивши припадник одреда "Ел муџахедин" Санин Муса. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: