Шеф Клуба посланика СНСД-а

Вулић: Шмит ће им доћи главе - за разлику од ФБиХ, Српска неће у ропство

  • Извор: СРНА
  • 26.12.2023. 15:10

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничкком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић изјавила је Срни да политичко Сарајево не вјерује да ће им Кристијан Шмит главе доћи, а посљедњи поступак предсједника Владе ФБиХ Нермина Никшића управо на то указује.

- Срби и Република Српска неће у ропство, зато тражимо експлицитно поштовање Општег оквира за мир у БиХ гдје јасно стоји да имовина припада ентитетима. Предсједник Владе Српске Радован Вишковић неће 'Шуме Српске' дати ни по коју цијену, а Никшићева одлука значи да ће грађани ФБиХ и ваздух почети плаћати", рекла је Вулићева за Срну коментаришућу информацију да је "Влада ФБиХ искључила Правобранилаштво БиХ приликом доношења одлука о располагању државном имовином, односно шумама које у Варешу крчи британска фирма Адријатик металс - те да је у образложењу одлуке Никшић навео да је за то имао сагласност Шмита.

Вулићева је нагласила да је Шмит опасност по БиХ и све њене грађане, те да отимањем имовине и политички карциногеним дјеловањем разграђује БиХ и сваку шансу за њено боље сутра.

- Не улазећи у то шта Федерација ради са својом имовином, они треба да објасне грађанима зашто органи раде по страним налозима. Очито је ово генерална проба за сву осталу имовину и још један показатељ колико је Република Српска у праву што штити своју имовину и интересе од разних мешетара попут Шмита, Мајкла Марфија и сличних.

Влада Федерације БиХ искључила је Правобранилаштво БиХ приликом доношења одлука о располагању државном имовином, односно државним шумама које у Варешу крчи британска фирма "Адријатик металс - преноси портал Истрага.ба, наводећи да је у образложењу одлуке Никшић навео да је за то имао сагласност Шмита.

Према истом извору, ова одлука је донесена 22. децембра без обавјештавања јавности.

Средином новембра Влада ФБиХ донијела је одлуку којом је, супротно Закону о забрани располагања државном имовином, британској компанији Адријатик металс омогућена промјена намјене шумског земљишта на подручју Вареша.

Компанија Адријатик металс је, пише Истрага.ба, без икаквих дозвола, већ исјекла одређени дио шуме због чега је против одговорних поднесена кривична пријава Тужилаштву Зеничко-добојског кантона.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.