Шеф Клуба посланика СНСД-а

Вулић: Српски народ је кроз историју побјеђивао дивизије Нијемаца, тако да је Шмит за нас мали мрав

  • Извор: СРНА
  • 26.03.2024. 11:18

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић рекла је да се по ко зна који пут потврђује да БиХ земља апсурда.

"Док се залажемо за европски пут, тражимо модел за дијалог и договор домаћих политичара, сарајевским улицама шепури се тамо неки туриста и осмишљава како БиХ вратити безброј корака назад", истакла је Вулићева за Срну поводом информације да ће Кристијан Шмит, који се лажно представља за високог представника у БиХ, данас наметнути Изборни закон.

Она је упитала каква је демократија гдје способним и самосталним грађанима управља некакав политички, пропали и искомплексирани тутор?

"Нема закона којим ће Шмит уништити Републику Српску и српски народ, а они који пристају да му буди поданици и послушници, те дозвољавају њемачком држављанину да им уређује БиХ, док су им уста пуна њене наводне суверености, немају се чему добром надати. Очигледно да пристају да живе у колонији и протекторату, иако тако не могу у ЕУ, за коју се наводно залажу", истакла је Вулићева.

Она је нагласила да је српски народ кроз историју побјеђивао дивизије Нијемаца, и један Шмит је за нас "мали мрав" који сигурно неће уређивати живот становника Републике Српске који су изабрали своје политичке представнике на демократски и легитиман начин.

"И зато не постоји фрустрација и хистерија Кристијана Шмита коју политички представници Републике Српске не могу и неће побиједити. Што се нас тиче, Шмит не постоји, нити ће постојати било каква одлука или закон које он намеће", поручила је Вулићева.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:40 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 13:10 Емисија: Енерго клуб (Р)

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)