Шеф Клуба посланика СНСД-а

Вулић: Суд БиХ је за Србе модерни логор "Силос"

  • Извор: СРНА
  • 06.12.2023. 15:43

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић изјавила је данас у Сарајеву да је Суд БиХ за Србе модерни логор "Силос" и најавила постављање посланичких питања у вези са омаловажавањем највиших представника Републике Српске у овом суду.

"Ово вам је модерни `Силос`. Сви знате шта је у вријеме деведесетих тамо Србима чињено, а сада се овд‌је у вријеме демократије ради све на исти начин, само под окриљем неког закона који је донио неко ко нема потврду Савјета безбједности и којег не признајемо због тога", рекла је Вулићева новинарима испред Суда БиХ након одгађања рочишта на суђењу предсједнику Републике Српске Милораду Додику.

Вулићева је најавила да ће већ сутра, у складу са Пословником Представничког дома, бити постављено посланичко питање предсједнику Суда БиХ Ранку Дебевецу, који је дозволио да у судници сједи представник ОЕБС-а са мобилним телефоном, док су остали били претресени као највећи криминалци и све им је одузето пред улазак у судницу.

"Српски члан Предсједништва БиХ нема право да буде у судници, предсједник Владе Републике Српске нема право да буде у судници, а некаква дама из ОЕБС-а са све телефоном има право. То је крајње некоректно и дискриминишуће", рекла је Вулићева и додала да ће након консултација са правним тимом и уколико буде основа бити поднијета и тужба.

Вулићева је најавила и питање за министра правде у Савјету министара Давора Буноза због понашања судских полицајаца.

"Један од њих је буквално лежао као да је на плажи и није дао да се предсједник Републике Српске Милорад Додик окрене. Шта је он криминалац? Да ли је некога убио? Какво је то понижавање?", упитала је Вулићева, истичући да је овакво понашање брука и срамота.

Рочиште у предмету против предсједника Републике Српске Милорада Додика и вршиоца дужности директора "Службеног гласника" Милоша Лукића одгођено је данас пред Судом БиХ након што је одбијен захтјев адвокатског тима одбране да овај предмет буде пребачен у надлежни суд у Бањалуци.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.