Представнички дом БиХ

Вулић: Тужиоце и судије нека финансира онај кога слушају

  • Извор: СРНА
  • 02.04.2024. 14:35

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић рекла је да Приједлог закона о допунама Закона о платама и другим накнадама у судским и тужилачким институцијама на нивоу БиХ није добио подршку српских посланика за разматрање по хитном поступку, јер су српски министри у Савјету министара били против његовог доношења.

"Што се мог личног става тиче, тужиоце и судије нека финансира онај кога слушају, а они знају ко су њихови ментори и да не поштују законе дефинисане кроз нивое власти. Нека се обрате (амбасадору САД у БиХ Мајклу) Марфију и нека му испоставе рачуне, а што се тиче парламента и нас посланика, добиће онолико колико им сљедује у складу са законом, а не њиховим жељама", рекла је Вулићева новинарима у Сарајеву.

Она је навела да на сједници Савјета министара није било подршке амандманима српских министара, као и да је по Пословнику Савјета министара могуће да се приједлог закона упути у парламентарну процедуру уколико дође до прегласавања.

Закон о врховном суду без позитивног мишљења, неће се расправљати ни о друга два закона

Закон о врховном суду без позитивног мишљења, неће се расправљати ни о друга два закона

"Али ми имамо свој механизам одлучивања и гласања", додала је Вулићева.

Она је појаснила да овај приједлог закона подразумијева одређене повишице судијама и тужиоцима и да је пред парламентарце стигао пола сата прије почетка сједнице због чега се нису могли боље упознати са њим.

Говорећи о Приједлогу закона о врховном суду посланика Дениса Звиздића, Вулићева је рекла да су посланици СНСД-а од почетка против овог приједлога који није у складу са оним што баштини дејтонску БиХ.

Ковић: Српска посљедњи гарант права на постојање Срба

Ковић: Српска посљедњи гарант права на постојање Срба

"Рекли смо и да дајемо простор и вријеме да се радне групе које су формиране и које још раде, донесу приједлоге закона и рјешења на многа питања, па и закон о суду, а не на тај начин да се самостално дјелује и ради", рекла је Вулићева. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм