Монтирани процес

Вулићева, Којић, Гогановић и остали стигли у Сарајево како би подржали Додика и Лукића

  • Извор: АТВ
  • 16.10.2023. 12:11

Предсједник Републике Српске Милорад Додик и вршилац дужности директора Службеног гласника Српске Милош Лукић данас ће се пред Судом БиХ изјаснити о кривици, а подршке у овом монтираном процесу им неће мањкати.

У Сарајево су, како би подржали Додика и Лукића стигли посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Милорад Којић, шеф клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић, замјеник министра одбране у Савјету министара БиХ Александар Гогановић.

Осим њих, у Сарајево су, у знак подршке Додику и Лукићу, стигли и многи други. 

Подсјећамо, пред Судом БиХ данас ће бити одржано рочиште на којем би се предсједник Републике Српске Милорад Додик и вршилац дужности директора Службеног гласника Милош Лукић, требали изјаснити о кривици по оптужници за непоштовање одлука Кристијана Шмита.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је јуче да иде на рочиште у Сарајево да брани Републику Српску, јер нема право да се повуче, те сматра да је то прилика да се Српска ослободи Сарајева и БиХ.

"Ја тамо идем да браним Републику Српску, а моја лична судбина је мање важна и на ту тему ћу имати нешто да кажем, бићу у прилици, вјероватно, једног дана. Очекујем потпуну деградацију права, Устава БиХ, свега што има смисла у овом процесу", рекао је Додик јуче.

Како је додао, Република Српска ће веома јасно и одлучно одговорити на ову фарсу.

"Ми ћемо провести неколико важних активности у том погледу и мислим да је ово прилика да се Република Српска ослободи Сарајева и БиХ. Зато ћу се ја бранити као предсједник Републике Српске, а не као Милорад Додик. Предсједник Републике Српске иде на то намјештено суђење у Суд да покаже колико је оно антиуставно и антиправано, колико је оно муслиманско и антисрпско, и колико је тај суд мјесто за шиканирање Срба и њихов политички прогон. Суд је непријатељско мјесто за Србе и за то је и направљен“, истакао је Додик.

Нешић: Тужилаштво да покаже да ли ради по праву или је фонтана за испуњавање жеља

Нешић: Тужилаштво да покаже да ли ради по праву или је фонтана за испуњавање жеља


Пратите нас и путем Вибера

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.