Сенатор Републике Српске

Вулин: Аналена Бербок - креатор резолуције о Сребреници

  • Извор: СРНА
  • 13.04.2024. 22:00

Сенатор Републике Српске Александар Вулин поручио је да је креатор резолуције о Сребреници министар спољних послова Њемачке Аналена Бербок, чији је деда Валдемар Бербок био нациста, те да је то истина коју неможе да промијени портал "Слободна Босна" колико год унука нациста да служе.

Вулин је, реагујући на текст овог портала, у коме су изнесене увреде на његов рачун, јер је рекао да је дјед Бербокове био нациста и да се у Сребреници није догодио геноцид, поручио да не могу од Сребренице направити геноцид, а од Срба геноцидан народ, па колико год унука нациста да служе.

Он је саопштио да "Слободна Босна" гријеши ако мисли да га вријеђа писањем да је "трабант Вучића".


Mађарска против резолуције о Сребреници и чланства Косова у СЕ

Mађарска против резолуције о Сребреници и чланства Косова у СЕ

"Велика је част бити сарадник и савезник председника свих Срба Александра Вучића, али нема ни мало части у мутавом покушају да се ублажи бол Аналене Бербок, јер јој је деда Валдемар Бербок био нациста који је 1944. године одликован гвозденим крстом са мачевима. Можете извртати моје речи, можете вређати, можете лагати, али креатор резолуције о геноциду је унука нацисте Валдемара, Аналена Бербок, и ту истину да промените не можете. Ако ми не верујете, питајте деде из Ханџар дивизије", саопштио је Вулин.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм