Senator Republike Srpske

Vulin: Analena Berbok - kreator rezolucije o Srebrenici

  • Izvor: SRNA
  • 13.04.2024. 22:00

Senator Republike Srpske Aleksandar Vulin poručio je da je kreator rezolucije o Srebrenici ministar spoljnih poslova Njemačke Analena Berbok, čiji je deda Valdemar Berbok bio nacista, te da je to istina koju nemože da promijeni portal "Slobodna Bosna" koliko god unuka nacista da služe.

Vulin je, reagujući na tekst ovog portala, u kome su iznesene uvrede na njegov račun, jer je rekao da je djed Berbokove bio nacista i da se u Srebrenici nije dogodio genocid, poručio da ne mogu od Srebrenice napraviti genocid, a od Srba genocidan narod, pa koliko god unuka nacista da služe.

On je saopštio da "Slobodna Bosna" griješi ako misli da ga vrijeđa pisanjem da je "trabant Vučića".


Mađarska protiv rezolucije o Srebrenici i članstva Kosova u SЕ

Mađarska protiv rezolucije o Srebrenici i članstva Kosova u SЕ

"Velika je čast biti saradnik i saveznik predsednika svih Srba Aleksandra Vučića, ali nema ni malo časti u mutavom pokušaju da se ublaži bol Analene Berbok, jer joj je deda Valdemar Berbok bio nacista koji je 1944. godine odlikovan gvozdenim krstom sa mačevima. Možete izvrtati moje reči, možete vređati, možete lagati, ali kreator rezolucije o genocidu je unuka naciste Valdemara, Analena Berbok, i tu istinu da promenite ne možete. Ako mi ne verujete, pitajte dede iz Handžar divizije", saopštio je Vulin.

Pratite nas i putem Vibera