MInistar unutrašnjih poslova Srbije

Vulin: EU da osudi Džaferovićevo ugrožavanje mira i stabilnosti u BiH i regionu

  • Извор: СРНА
  • 07.04.2022. 16:13

Bošnjački član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović gazi zvanični stav BiH da je Kosovo i Metohija dio Srbije onda kada ode kod Aljbina Kurtija i obeća saradnju sa lažnom državom Kosovo, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin.

- Onaj ko bi da komada Srbiju, teško može da objasni zašto druge zemlje ne bi mogle da promijene granice, a posebno BiH - rekao je Vulin u pisanoj izjavi koja je dostavljena Srni.

On je u osvrtu na sastanak Džaferovića i Kurtija poručio da je teško poštovati državu koja ne poštuje svoje organe i svoju zvaničnu politiku.

Vulin je istakao da, ukoliko zvanična politika u BiH ne obavezuje bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, kako će onda obavezati srpskog člana i "jednom kada bude izabran" hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

- I Džaferović i Kurti jedu srpski hleb, valjda nas zato toliko mrze. Nadam se da će EU i međunarodna zajednica brzo osuditi Džaferovićevo ugrožavanje mira i stabilnosti u BiH i regionu - naveo je Vulin.

Kurti i Džaferović sastali su se na marginama Delfi ekonomskog foruma.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм