Анализираће Министарство финансија и трезора

За локалне изборе потребно додатних четири милиона КМ

  • Извор: СРНА
  • 09.05.2024. 17:24

Министарство финансија и трезора у Савјету министара помно ће анализирати захтјев Централне изборне комисије (ЦИК) за обезбјеђивање додатних 4.173.000 КМ за одржавање локалних избора у БиХ и изјаснити се у законом прописаном року, саопштено је из тог министарства.

Замјеник министара финансија и трезора у Савјету министара Мухамед Хасановић разговарао је данас са предсједником ЦИК-а БиХ Иреном Хаџиабдић, која је детаљно образложила потребу за додатним средствима.

У саопштењу је наведено да је Министарство финансија и трезора примило захтјев за обезбјеђивање додатних средстава у складу са Законом о измјенама и допунама Изборног закона БиХ, а који је донесен након инструкције о привременом финансирању институција БиХ за период април-јун.

ЦИК БиХ: Локални избори 6. октобра

ЦИК БиХ: Локални избори 6. октобра

За финансирање локалних избора 2024. године који ће бити одржани 6. октобра, до сада је одобрено 7.418.000 КМ, истакли су из Министарства.

У саопштењу се додаје да је Хаџиабдићева захвалила Министарству финансија и трезора за подршку, те истакла важност стабилног финансирања за несметано спровођење изборних активности.

Састанку је присуствовао и члан ЦИК-а Жељко Бакалар.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Документарни програм (Р)

    'Документарни програм (Р)

  • 13:15 Аграр (Р)

    ''Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде, теме посвећене домаћим производима, узгоју воћа и поврћа, ратарству и сточарству, као и мноштво злата вриједних савјета, те приче о вриједним пољопривредницима, домаћинима, и плодовима њиховог рада

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.