Кривична пријава

Захирагић тужио Ћосића

  • Извор: АТВ
  • 29.02.2024. 19:21

Још једна у низу кривичних пријава ради обнављања спомен – плоче на Врацама стигла је Љубиши Ћосићу. Овај пут га тужи извјесни Харис Захирагић делегатау Дому народа Федералног Парламента. Ћосић каже да ни сам не зна која му јее ово по реду кривична пријава, али и ову са нестрпљењем ишчекује.

"Ја генерално једва чекам, не знам ни сам које су ми то по реду кривичне пријаве од стране различитих представника Бошњака и то само из једног разлога што се боримо и поштујем за оно што су Срби и за оно што је Република Српска и за оно што улога српског народа у претходном Одбрамбено - отаџбинском рату и у свом претходном периоду. Према томе, не пада ми не пада ми на памет да одустанем од борбе за Источно Сарајево, за оно што је урађено за Републику Српску, а они нек поднесе пријаве колико год хоће", рекао је Љубиша Ћосић, градоначелник Источног Сарајева.

Из Борачке организације поручују да се Захирагић треба држати напретка Федерације, а не да купи јефтине политичке поене на политичарима из Српске. Имају за њега јасну поруку.

"Драги дјечаче, ево ти порука из Источног Сарајева. Бави се тим грађанима, бави се економијом, бави се борцима из Федерације, а и свима свим грађанима Босне и Херцеговине да боље живе. А не да нам бјеже инвеститори страни због таквих политичара./Не дам ни на једног Србина, ни на једног грађана Републике Српске из Источног Сарајева, па макар то био и Бошњак из Источног Сарајева, бранићу га као председник Борачке организације и као грађанин Републике Српске. Тако да, предложио бих му ако је овај дјечак неки немир добио имамо ми добре психијатре овде на Сокоцу, болницу једну, па нек оде код психијатра да се посаветује, поприча како треба да се понаша у Федералном Парламенту и шта треба да ради у Босни и Херцеговини да је тај народ боље живио", рекао је Горан Шеховац, замјеник предсједника Предсједништва Борачке организације Републике Српске.

Ни грађанима Источног Сарајева није јасно зашто комшијама толико смета плоча која је симбол окупљања српског народа у који је ту живио вјековима.

Спомен-плоча на зиду спомен-парка Враца, коју је поставила Борачка организација Источно Ново Сарајево, оскрнављена је више пута, а посљедњи пут 29. августа прошле године. За оштећење спомен-плоче Основни суд у  Сокоцу казнио је Елвиса Гурду и Есада Јашаревића новчаном казном у износу од 6.000 КМ.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.