Krivična prijava

Zahiragić tužio Ćosića

  • Izvor: ATV
  • 29.02.2024. 19:21

Još jedna u nizu krivičnih prijava radi obnavljanja spomen – ploče na Vracama stigla je Ljubiši Ćosiću. Ovaj put ga tuži izvjesni Haris Zahiragić delegatau Domu naroda Federalnog Parlamenta. Ćosić kaže da ni sam ne zna koja mu jee ovo po redu krivična prijava, ali i ovu sa nestrpljenjem iščekuje.

"Ja generalno jedva čekam, ne znam ni sam koje su mi to po redu krivične prijave od strane različitih predstavnika Bošnjaka i to samo iz jednog razloga što se borimo i poštujem za ono što su Srbi i za ono što je Republika Srpska i za ono što uloga srpskog naroda u prethodnom Odbrambeno - otadžbinskom ratu i u svom prethodnom periodu. Prema tome, ne pada mi ne pada mi na pamet da odustanem od borbe za Istočno Sarajevo, za ono što je urađeno za Republiku Srpsku, a oni nek podnese prijave koliko god hoće", rekao je Ljubiša Ćosić, gradonačelnik Istočnog Sarajeva.

Iz Boračke organizacije poručuju da se Zahiragić treba držati napretka Federacije, a ne da kupi jeftine političke poene na političarima iz Srpske. Imaju za njega jasnu poruku.

"Dragi dječače, evo ti poruka iz Istočnog Sarajeva. Bavi se tim građanima, bavi se ekonomijom, bavi se borcima iz Federacije, a i svima svim građanima Bosne i Hercegovine da bolje žive. A ne da nam bježe investitori strani zbog takvih političara./Ne dam ni na jednog Srbina, ni na jednog građana Republike Srpske iz Istočnog Sarajeva, pa makar to bio i Bošnjak iz Istočnog Sarajeva, braniću ga kao predsednik Boračke organizacije i kao građanin Republike Srpske. Tako da, predložio bih mu ako je ovaj dječak neki nemir dobio imamo mi dobre psihijatre ovde na Sokocu, bolnicu jednu, pa nek ode kod psihijatra da se posavetuje, popriča kako treba da se ponaša u Federalnom Parlamentu i šta treba da radi u Bosni i Hercegovini da je taj narod bolje živio", rekao je Goran Šehovac, zamjenik predsjednika Predsjedništva Boračke organizacije Republike Srpske.

Ni građanima Istočnog Sarajeva nije jasno zašto komšijama toliko smeta ploča koja je simbol okupljanja srpskog naroda u koji je tu živio vjekovima.

Spomen-ploča na zidu spomen-parka Vraca, koju je postavila Boračka organizacija Istočno Novo Sarajevo, oskrnavljena je više puta, a posljednji put 29. avgusta prošle godine. Za oštećenje spomen-ploče Osnovni sud u  Sokocu kaznio je Еlvisa Gurdu i Еsada Jašarevića novčanom kaznom u iznosu od 6.000 KM.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: