Савјет министара БиХ

Заједничке јавне набавке усклађене са законодавством ЕУ

  • Извор: Агенције
  • 12.03.2024. 15:42

Савјет министара БиХ данас је, на приједлог Агенције за јавне набавке, донио правилник о спровођењу заједничких и централизованих набавки, те успостављању централног тијела за набавке са ознаком "ЕИ" као одговарајућом потврдом усклађивања са законодавством ЕУ у овој области.

Правилником се уређују начин и услови спровођења заједничких набавки за два или више уговорних тијела, централизованих набавки, те услови за спровођење централног тијела за набавке за потребе више уговорних тијела.

Доношењем новог правилника уводи се обавеза кориштења информационог система за централизоване набавке само у централним тијелима за набавке и припадајућим уговорним тијелима, као система који је интегрисан са порталом јавних набавки.

Закон о суду БиХ скинут с дневног реда Савјета министара

Закон о суду БиХ скинут с дневног реда Савјета министара

Овим правилником се слиједе најбоља европска пракса и стандарди у овој области и стварају потребни предуслови за успостављање и спровођење централизованих набавки за успостављање централних тијела за набавке, а њихово спровођење и успостављање искључива је одлука надлежних тијела на другим нивоима власти, саопштено је из Савјета министара.

Савјет министара је, на приједлог Министарства комуникација и транспорта, донио одлуку о утврђивању планских износа прихода по основу пружања услуга у ваздушној пловидби (рутне накнаде) у ваздушном простору БиХ за 2024. годину у укупном износу 86.860.342 КМ.

Агенцији за пружање услуга у ваздушној пловидби БиХ (БХАНСА) намијењено је 77.806.139 КМ, укључујући и трошкове Евроконтрола у износу 3.178.859 КМ, Дирекцији за цивилно ваздухопловство БиХ (БХДЦА) 2.558.811 КМ, те пружаоцима услуга изван БиХ - Хрватској контроли ваздушне пловидбе 6.495.392 КМ.

"Текст закона о Суду БиХ није усаглашен, продужен рок за седам дана"

У складу са прописима из области заједничке политике наплате рутних накнада утврђени плански износи база трошкова подлијежу механизму прилагођавања како би се обезбиједио коначни поврат само стварних трошкова услуга и зависиће о опсегу оствареног промета у ваздушном простору БиХ за 2024. годину.

Савјет министара донио је, на приједлог Министарства безбједности, одлуку о преносу права власништва над основним средствима, чиме се омогућава Дирекцији за координацију полицијских тијела БиХ да донира одређену полицијску опрему МУП-у Босанско-подрињског кантона.

Ријеч је о 90 комада високих футрола за пиштољ које Дирекција за координацију полицијских тијела БиХ више не користи. 

Пратите нас и путем Вибера