Aleksandar Goganović

"Žalosno da Ministarstvo odbrane vodi neko ko ne preza od krivičnih djela"

  • Извор: СРНА
  • 24.07.2023. 19:00

Nezakonito doznačena sredstva Ministarstvu odbrane iz Ministarstva finansija i trezora, bez nove odluke Savjeta ministara, najbolji su primjer klasične zloupotrebe položaja ministra odbrane Zukana Heleza, izjavio je Srni zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara Aleksandar Goganović.

"Helez i njegovi istomišljenici iz Ministarstva finansija prekršili su Zakon o odbrani, Pravilnik o sistematizaciji radnih mjesta, Pravilnik o radu i Pravilnik o kancelarijskom poslovanju. Skandalozni akt je poslat direktno iz Kabineta ministra odbrane, bez mog znanja o tome, a posebno - saglasnosti. I ne samo to, apsolutno bez znanja i saglasnosti pomoćnika ministra za finansije, čija je to isključiva odgovornost", rekao je Goganović, koji je zamjenik ministra za upravljanje resursima.

On je napomenuo da je već naredio da se cijeli slučaj u potpunosti ispita, te da je od Sektora za finansije zatražio informacije o državnim službenicima koji su, zajedno sa Helezom, učestvovali u ovoj, kako kaže, nezakonitoj i nezapamćenoj aktivnosti.

"Nakon što provjerim sve detalje i dobijem informacije koje sam već tražio, prijaviću odgovorne i pokrenuti disciplinski postupak. Ovakvo ponašanje ministra odbrane je krajnje nekorektno, i ne samo to - žalosno je da Ministarstvo odbrane vodi čovjek koji ne preza od krivičnih djela ni na radnom mjestu. Nećemo nastaviti realizovati bilo koju aktivnost dok se ne utvrde sve činjenice u ovom slučaju", istakao je on.


Dodik uoči sastanka: Nisam došao ovdje nikog da uslovljavam

Dodik uoči sastanka: Nisam došao ovdje nikog da uslovljavam

Goganović je naveo da je za njega poštovanje Zakona o odbrani i internih pravilnika apsolutni imperativ i da mu je žao što isto ne može da kaže za kolegu Heleza koji neprestano svojim postupcima nastavlja sa urušavanjem pravne države, Dejtonskog mirovnog sporazuma i svih nastojanja za evropskim integracijama.

"Zukan Helez je, po ko zna koji put pokazao - srpski predstavnici i, generalno, srpski narod za njega ne postoje. Ne postoje ni Zakon i zakoni. On je sam sebi dovoljan, samo - šta to znači za BiH?", zaključio je Goganović.

Ministarstvo finansija i trezora, bez nove odluke Savjeta ministara, doznačilo je u petak, 21. jula, 3,6 miliona KM iz tekuće budžetske rezerve Ministarstvu odbrane u Savjetu ministara za potrebe nabavke neborbenih helikoptera.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.