Duška Jurišić

Zamjenik ministra u SM tražila 12,5 KM za putne troškove

  • Извор: АТВ
  • 05.04.2023. 19:07

Zamjenik ministra za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara BiH Duška Jurišić iz budžeta BiH traži 12 i po maraka za putne troškove.

Ova vijest odijeknula je u pojedinim federalnim medijima koji pišu da Jurišić traži pola dnevnice za dan kada je obišla napadnutu porodicu povratnika u Višegradu. U zvaničnom dokumentu napisala je i obrazloženje. 

"Službeno putovanje trajalo je od 11 i 15 minuta, 25.03.2023. kada sam krenula iz Sarajeva ka Omeragićima, opština Višegrad, do 18 sati, 25.03.2023. godine kada sam se vratila u Sarajevo", napisala je Jurišić.

Ubrzo je stiglo još jedno obrazloženje. Putovala je, kaže Jurišić, službenim vozilom. Radi se o troškovima za gorivo. Demantuje da traži pola dnevnice. Zahtjev Duške Jurišić dobro je pročitao i ministar. Sevlid Hurtić za ATV kaže da je inenađen dopisom, jer za putovanje, Jurišić nije imala ni putni nalog. 

"Zamjenica ministra nije imala putni nalog a poslala je zahtjev koji je mene iznenadio. Da je tražila troškove. U njemu je navedeno da traži putne troškove, a bez putnog naloga. Dnevnica u ministarstvu ko je odsutan je 25 maraka a pola dnevnice je 12 i po maraka. Naravno da je imala putni nalog pogotovo što je subota ona bi dobila 12 i po maraka za tu dnevnicu", rekao je Hurtić.

Na društvenim mrežama na potez zamjenice miistra ne manjka komentara. Ima i onih koji se nude da joj isplate cijelu dnevnicu. Plate zamjenka kreću se oko 4 i po hiljade maraka. Neki se pitaju da li bi 12 i po maraka u tom slučaju, moglo da popravi sitaciju.

Тагови:
  • 12:15 Документарни програм

    ''Документарни програм

  • 13:10 Емисија: Досије (Р)

    Емисија која је дуги низ година дио нашег програма, 'Досије', расвијетљава догађаје у које мало ко смије да завири, проговора о актуелним темама о којима се ћути, распакује чињенице случајева злочина, криминала и корупције.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Филм

    'Филм