Огласила се Амбасада Русије у БиХ

"Затварање предмета "Икона" - логичан завршетак покушаја да се распири русофобска хистерија"

  • 18.09.2023. 17:13

Амбасада Руске Федерације у БиХ оцијенила је данашњу вијест о затварању предмета "Икона" логичним завршетком неславног покушаја да се распири русофобска хистерија.

Овај случај је, истичу из Амбасаде, примјер тога како функционише антируска пропаганда, чија је суштина да се измисли повод како би Русију окривили због свих смртних гријехова.

ОХР коментарисао билборде

ОХР коментарисао билборде "Граница постоји" након Тривићкине изјаве да их се плаши

"Тако је било у случају Скрипаља, у случају Наваљног, других сличних информацијских спинова. Тако ће, несумњиво, бити и са злогласном Бучом, Kраматорском, драмским позориштем у Мариупољу, `Сјеверним токовима`. Истина ће побиједити", речено је Срни у овом дипломатском представништву.

Тужилаштво БиХ је донијело одлуку о непровођењу истраге у предмету "Икона" у вези са иконом коју је предсједник Републике Српске Милорад Додик поклонио министру иностраних послова Руске Федерације Сергеју Лаврову, потврђено је из ове правосудне институције.

Шекара: Случај 'икона' показао чему служе људи у Тужилаштву БиХ и и њихови ментори

Шекара: Случај 'икона' показао чему служе људи у Тужилаштву БиХ и и њихови ментори

У наведеном предмету, Тужилаштво БиХ је од Генералног тужилаштва Украјине, добило одговор по замолници за међународну правну помоћ у којем се наводи да се наведена икона не налази у Државном регистру националне културне баштине, те да нису пронађени докази који би указивали да је наведено умјетничко ђело незаконито премјештено, украдено са територије Украјине и да има изузетну умјетничку вриједност.

Пратите нас и путем Вибера

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    ''‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.