Сарајево

Званично је: Себији Изетбеговић поништен докторат

  • Извор: Радио Сарајево
  • 14.12.2023. 16:50

Себији Изетбеговић, бившем директору Клиничког центра Универзитета у Сарајеву (КЦУС), званично је поништен докторат.

Рјешење Универзитета УНСА објављено је и у Службеним новинама Кантона Сарајево.

"Поништава се упис у Матичну књигу која се води код Универзитета у Сарајеву од 1990-2008. године од броја 1481-2276, и то упис под редним бројем 1890 на име Изетбеговић (Ислам) Себија, која је дана 11. 06. 2000. године одбранила докторску дисертацију под насловом 'Оперативна хистероскопија у лијечењу интраутериних ненормалности као фактора брачне неплодности' и тиме стекла научни степен доктора медицинских наука, из разлога што именована није испунила све испитне обавезе на постдипломском студију на Медицинском факултету у Сарајеву на начин и према поступку који је утврђен прописима из области високог образовања који су били на снази у вријеме стицања дипломе доктора наука, односно није испунила прописане услове за пријаву докторске дисертације и стицање научног степена - доктор наука", наведено је у рјешењу Универзитета УНСА-а.


Славољуб 20 година играо исте Лото бројеве, срећа га коначно погледала

Славољуб 20 година играо исте Лото бројеве, срећа га коначно погледала

У одлуци се такође наводи да се обавезује Служба за правне послове Универзитета у Сарајеву да "Службеним новинама Кантона Сарајево" поднесе захтјев за оглашавање неважећим упис из тачке 1. овог рјешења.

"Ово рјешење је коначно и ступа на снагу даном доношења", закључује се у одлуци ректора УНСА Рифата Шкријеља.

Подсјетимо, након посљедњих дешавања о којем бруји јавност и медији, Себија Изетбеговић је недавно, тачније 8. децембра, потписала нови уговор у здравственој институцији у којој је била "алфа и омега".

Себија Изетбеговић ће радити на одјељењу Гинекологије и акушерства, пише "Радиосарајево".

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: