Nije mnogo, ali će dobro doći

475 KM pomoći za one sa primanjima ispod 350

  • Извор: АТВ
  • 07.09.2023. 18:43

Nije puno, ali će dobro doći, kažu u banjalučkom udruženju penzionera reagujući na informaciju da će po 475 maraka dobiti i penzioneri kojima je penzija do 350 maraka.

"Njima ta pomoć ne može dugotrajno riješiti probleme, ali im može riješiti, npr za predstojeću zimu, da obezbjede koliko toliko ogreva kako bi mogli da prezime", kaže predsjednik Udruženja penzionera grada Banjaluka Zoran Uletilović.

Uz to, i osnovne životne potrepštine. Sve je poskupilo pa svaka dodatna marka dobro dođe. Pogotovo penzionerima jer je prosječna penzija 550, a najniža 275 maraka. 

"To je izuetno mala i teška penzija, pogotovo ako je taj penzioner sam. On veoma teško živi", kaže Uletilović.

Oni koji ispunjavaju uslove već ove sedmice dobijaju novac. 

"I taj novac mogu da koriste za šta oni misle da treba. Neko će opremiti dijete za školu, neko će kupiti drvo, pellet, neko će platiti struju, nije rečeno to ora biti potrpšeno za tot I to. To je pomoć porodicama i ona će biti utrošena onako ga se smatra u toj porodici da treba", kaže premijer Srpske Radovan Višković.

Osim penzionera kojima je penzija do 350 maraka, pravo na ovu pomoć imaju i korisnici prava na novčanu pomoć, dodatak na djecu, određene boračke kategorije stariji od 65 koji nemaju primanja. Kad se podvuče crta, to je više od 67 hiljada domaćinstava u Srpskoj. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: