Gradonačelnik Gradiške

Adžić: Dežurne ekipe saniraju šetete od nevremena

  • Извор: СРНА
  • 10.09.2022. 11:34

Sve dežurne službe u Gradišci su na terenu i saniraju štetu na javnim objektima koje su nastale usljed olujnog nevremena, izjavio je danas gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić nakon sjednice Gradskog štaba za vanredne situacije.

Adžić je naveo da je pod udarom olujnog vjetra veliki broj stabala juče pao na saobraćajnice, neka i na javne objekte, da je velika količina kiše u kratkom periodu izazvala i plavljenje podruma u nekoliko objekata, te da je prekinuto snabdijevanje električnom energijom na pet dalekovoda.

Prema njegovim riječima, najveća šteta je na upravnoj zgradi radne jedinice "Elektrokrajine" u Gradišci, gdje je vjetar potpuno raskrio krov.

Adžić je naglasio da su radnici ovog preduzeća odmah pristupili sanaciji, ali i otklanjanju kvarova na elektro-mreži.

On je dodao da je došlo i do kvara na telefonskoj liniji i da dežurni broj za prijavu kvarova na elektro-mreži nije u funkciji, te pozvao građane da kvarove prijave da brojeve dežurnih službi 121, 122 i 123.

"Sve raspoložive službe Civilne zaštite, vatrogasne jedinice, `Gradske čistoće`, `Vodovoda`, juče su odmah izašle na teren i uspjele da koliko-toliko saniraju štetu. Na sjednici Štaba je dogovoreno da se obiđu svi objekti i prije svega da se saniraju objekti kod socijalno ugroženih porodica, te da se bez čekanja započne sa popravkom krovova i ostalih oštećenja na javnim objektima", rekao je Adžić novinarima.

On je naglasio da su angažovane i ekipe Šumskog gazdinstva Gradiška koje treba da u toku dana sa javnih površina uklone sva polomljena stabla, a nakon toga da "Gradska čistoća" očisti teren.

"Vatrogasna jedinica će biti čitav dan na terenu, kao i radnici `Vodovoda` koji će djelovati ukoliko ima potrebe za ispumpavanjem vode iz podruma. Svi su maksimalno angažovani, a cilj je da u toku dana normalizujemo stanje na terenu", rekao je Adžić.

On je dodao da je prethodno čišćenje 27 kilometara kanalizacione kolektorske mreže na području grada spriječilo plavljenje većeg broja podrumskih prostorija, kao što je to bilo ranijih godina, te zahvalio i preduzeću "Vode Srpske" što je u punu funkciju stavilo crpnu stanicu "Kej" i rade na čišćenju kanalske mreže .

Тагови:
  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:20 Ноћни програм

    Ноћни програм