PU Doboj

Apel građanima da ne nasjedaju na prevare putem interneta

  • Извор: АТВ
  • 24.08.2023. 10:32

Policijski službenici Policijske uprave Doboj preduzimaju sve potrebne mjere i radnje u cilju identifikovanja lica koja su u prethodnom periodu prevarila dvije osobe iz Dervente na osnovu lažnih kladioničarskih dojava na društvenoj mreži Fejsbuk.

Oštećeno lice iz Dervente juče je prijavilo Policijskoj stanici Derventa da je preko društvene mreže stupilo u kontakt sa jednim licem koje mu je ponudilo tzv. kladioničke dojave, što je oštećeno lice prihvatilo.

Oštećeni je u više navrata uplaćivalo novac u ukupnom iznosu od 10.050,00 evra preko Western Uniona i Moneygrama, navodi se u saopštenju.

Prevara na Fejsbuku: Žena izgubila 3.380 KM zbog lažne kladioničarske dojave

Prevara na Fejsbuku: Žena izgubila 3.380 KM zbog lažne kladioničarske dojave

Takođe, drugo oštećeno lice je 22. avgusta 2023. godine prijavilo da je preko društvene mreže stupilo u kontakt sa jednim licem koje je ponudilo tzv. kladioničke dojave, te da je potrebno da mu se uplati novac preko xBon-a kako bi odigralo utakmice a po završetku istih novac je trebalo isplatiti oštećenom licu.

Nakon što je oštećeno lice u dva navrata uplatilo novac u ukupnom iznosu od 3.380,00 KM, blokirano je na svim društvenim mrežama od strane prijavljenog lica, navodi se u saopštenju.

Policijska uprava Doboj apeluje na sve građane da ne nasjedaju na ovakve vidove prevara te da postupaju krajnje oprezno u situacijama kada se od njih traži da uplate novac, naročito od lica čiji im je identitet nepoznat, te da o tome obavijeste najbližu policijsku stanicu.

Više informacija građani mogu dobiti i na internet stranici Odjeljenja za visokotehnološki kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, posredstvom koje građani mogu da prijave ovakve ili slične prevare.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    ''Колико знате о онима који живе под будним оком јавности?Знате ли о чему маштају, шта су све прошли, у чему уживају, шта раде када су потпуно сами? Које тајне су спремни да открију? Колико су спремни да се оголе?

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:45 Серија: Ко те шиша (12+)

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)