Директор бање Мљечанице

Бањац: "Мљечаница" међу три најјача баро-центра на Балкану

  • Извор: СРНА
  • 21.10.2023. 14:52

Директор Специјалне болнице за физикалну медицину и рехабилитацију "Мљечаница" Дарко Бањац рекао је данас да је ова установа сада међу три најјача баро-центра на Балкану, јер овакав објекат хидро-блока, гдје се све налази на једном мјесту, не постоји нигдје у регији.

Он је навео да су данас отворени нови објекти, који означавају завршетак изградње здравственог дијела развоја ове болнице.

"Ријеч је о најсавременијем хидро-блоку, који се простире на 1.680 метара квадратних са хипербаричним коморама", рекао је Бањац новинарима у Козарској Дубици.

Бањац је навео да је данас отворено и 15 кућица, површине од по 70 метара квадратних, са укупним капацитетом од 50 лежајева, те нагласио да "Мљечаница" сада располаже са 200 лежајева.

Додик, Бањац и Грујичић отворили нове објекте Бање

Додик, Бањац и Грујичић отворили нове објекте Бање "Мљечаница": До сада уложено 27 милиона КМ

Наводећи да на физикалну терапију у "Мљечаници" чека 310 фондовских пацијената и око 20 приватних, Бањац је истакао да ће новоизграђени капацитети помоћи пружању брже медицинске услуге свим грађанима.

Он је рекао да повећавају и број радника, чиме су, како је нагласио, замајац развоја читавог овог краја и регије.

Бањац је захвалио Влади Републике Српске јер је изградња Здравствено-туристичког центра "Мљечаница" у потпуности финансирана средствима Владе, без кредитних задужења.

"Посебно хвала предсједнику Републике Српске Милораду Додику, без чије идеје и визије овог не би било јер, како он воли да каже - Козара и народ Козаре то заслужују", рекао је Бањац.

Нова куга стиже у Бијељину

Нова куга стиже у Бијељину

Он је напоменуо да је "Мљечаница" данас поносна и на све своје госте, међу којима је и министар здравља Србије и еминентни стручњак у медицини Даница Грујичић.

Министар здравља Србије Даница Грујичић изјавила је данас да је одушевљена идејним рјешењем и цијелим пројектом изградње Здравствено-туристичког центра "Мљечаница", који има сјајан тим љекара и најсавременије опремљен дијагностички центар, полуинтензивну његу и сале за терапије.

"Изражавам одушевљење и велику захвалност руководству Бање `Мљечаница` и врху Републике Српске, председнику (Републике Српске Милораду) Додику, што су препознали колико је значајан овакав један центар за крај који већ има своја природна богатства", изјавила је Грујичићева новинарима у Козарској Дубици.

Грујичићева је пођсетила да су Козара и Поткозарје много страдали у прошлости, те да је Козара увијек штитила немоћне, а да овај крај и данас има велика природна богатства и митску локацију.

Драма у школи у Прњавору: Малољетник другарима пријетио убиством

Драма у школи у Прњавору: Малољетник другарима пријетио убиством

"Људи су овде имали довољно ума да направе терапијски део за пацијенте, али и комерцијални део - за људе који желе да дођу овде, да поправе своје здравље. Али, мојим колегама желим да ипак имају што мање пацијената, а више комерцијалних услуга", рекла је Грујичићева.

У Специјалној болници за физикалну медицину и рехабилитацију "Мљечаница" у Козарској Дубици данас су отворени нови објекти у овом здравствено-туристичком центру, а врпцу су свечано пресјекли предсједник Додик, министар здравља Србије Даница Грујичић и директор Специјалне болнице Дарко Бањац.

Церемонији отварања присуствовали су највиши званичници Републике Српске, министри, посланици у Народној скупштини, представници Српске у институцијама БиХ, руководиоци републичких институција, начелници и градоначелници бројних локалних заједница у Српској и други званичници из Републике Српске и региона.

Петак најтоплији октобарски дан у Бањалуци у шест деценија, у поноћ било 26 степени

Петак најтоплији октобарски дан у Бањалуци у шест деценија, у поноћ било 26 степени

Комплекс Специјалне болнице за физикалну медицину и рехабилитацију "Мљечаница" подијељен је на здравствени и туристички дио, а данашњим отварањем хидроблока, хипербаричног центра и бунгалова завршава се фаза изградње и реконструкције здравственог дијела "Мљечанице".

У тој здравственој установи прошле године отворен је нови дијагностички центар и објекат полуинтензивне његе.

Пратите нас и путем Вибера

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:00 Серија: Авионџије (12+)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)