UKC RS

Banjalučanka poklonila perike pacijentima sa onkološkim oboljenjima

  • Извор: АТВ
  • 08.07.2022. 12:36

Banjalučanka Slavica Amidžić posjetila je danas Univerzitetski Klinički centar Republike Srpske kako bi poklonima deset perika namjenjenih onkološkim pacijentima koji su zbog terapija izgubili kosu.

Svjesna činjenice da se radi o osjetljivoj populaciji pacijenata, Amidžić ističe da je ovakvim gestom htjela dati im mali znak pažnje i na neki način uvažiti ih.

„Svjesna sam činjenice da je riječ o osjetljivoj populaciji pacijenata, te sam danas posjetila Kliniku za onkologiju Univerzitetskog kliničkog centra Republike. Važno je da im pokažemo da mislimo na njih i da smo im podrška na putu ozdravljenja", rekla je Slavica Amidžić.

Da je to veoma osjetljiva populacija te da im treba pružati podršku svakodnevno slaže se i načelnica Klinike za onkologiju prof.dr. Zdenka Gojković.

“Gubitak kose kod onkoloških pacijenata jedan je od najtežih i najemotivnijih trenutaka. Tada njihova borba sa teškom bolešću postaje vidljiva njima samima i njihovoj okolini i  neophodna im je snaga da nastave svoju borbu. Ponosni smo na gospođu Slavicu Amidžić i zahvaljujemo joj se od srca na ovom humanom gestu i podršci. To je podsticaj da se naši pacijenti bore još snažnije”, kaže Gojković.