Marija i Teodor iznenađeni

Beograđane u Zenici sačekalo iznenađenje na automobilu

  • Извор: Курир
  • 26.06.2023. 17:58

Jedan par iz Srbije tokom ljetne posjete u BiH, u Zenici, zatekao je poruku na svom automobilu, koja ih je ostavila bez teksta.

Marijana i Teodor iz Beograda s djecom su posjetili Zenicu i tom prilikom su platili parking za period od dva sata.

Naime, oni su se nešto duže od tog vremenskog perioda na kraju zadržali u gradu, a kad su se vratili, na automobilu su pronašli poruku, koja ih je oduševila. Neko im je platio parking.

"Dragi prijatelju ili prijateljice. Obzirom da si iz Srbije, nisam htio da ti se pokvari odmor malom neugodnošću. Naime, zaboravio/la si da uplatiš parking pa sam ti ja uplatio parking za cijeli dan. Parking servis je htio da ti napiše kaznu, a ja sam spriječio. Dragi prijatelji, uživajte u Zenici", stajalo je u poruci koja im je uljepšala dan, ali i čitav boravak tamo.

Ovaj par nije htio da ostane samo na tome, pa su poruku poslali Instagram profilu koji je posvećen "prijateljstvu BiH, Srbije, Hrvatske i Crne Gore", kako bi podijelili i sa drugima ovaj divan gest.


Nakon svađe uletio džipom u baštu punu gostiju

Nakon svađe uletio džipom u baštu punu gostiju

"Da i mi podijelimo nešto sa vama. Odlučili smo da porodično napravimo malu turneju po BiH i na našem putu se našla i Zenica. Parkirali smo se i otišli šetati kroz grad. Došli smo u Zenicu oko 13:00 časova. Suprug je uplatio parking za 2 sata a nama se Zenica jako svidjela pa smo ostali mnogo duže i totalno zaboravili na parking i da treba da platimo dodatno vrijeme. Kada smo se vraćali ka autu tek smo se minut, dva pred što ćemo doći do auta sjetili da smo zaboravili dodatno uplatiti za parking i očekivali smo kaznu. Na nekih dvadesetak metara vidimo nešto iza prednjeg brisača i bili smo ubijeđeni da je to upravo kazna", rekli su u objavi i dodali:

"Međutim, dočekala nas je jako prijatna poruka. Neko je valjda primijetio da nam neko iz parking servisa želi napisati kaznu, da bi, vjerovali ili ne, taj neko ko nam je apsolutno nepoznat, spriječio da nam bude napisana kazna i uplatio parking za cijeli dan. Šta reći? Žao mi je samo što nam nije ostavio neki kontakt, barem da mu se zahvalimo ako ne želi novac, ali ne, ništa nije ostavio kao kontakt. Evo, ako nekim čudom sada ovo pročita, zahvaljuju mu se Marijana i Teodor sa djecom iz Beograda. Bosanci, divni ljudi!”, poručio je ovaj srpski par.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 22:30 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:45 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Прича о озлоглашеном нарко босу, једном од најопаснијих и крволочнијих мафијаша.

  • 23:30 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:55 Ноћни програм

    Ноћни програм