Trebinje

Berba u hercegovačkom vinogorju

  • Извор: АТВ
  • 16.10.2021. 19:30

Beru se poslednji čokoti vinove loze u hercegovačkom vinogorju. Kruna i ovogodišnje berbe je Carski vinograd u Ušću kod Trebinja. Ovako dobra godina za vinogradare na jugu se ne pamti.

Toplo proljeće, vrelo ljeto i hladna jesen idealna su kombinacija za hercegovačko vinogorje. To pokazuju i čuveni Carski vinogradi, grožđe je nikad bolje.

Prinos je malo manji nego prošle godine, ali je zato kvalitet mnogo veći. Iako je vrijeme bilo za poželjeti posla u vinogradu uvijek ima.

"Ova godina je jedna od jako dobrih godina zato što smo imali to ljeto koje je bilo bez padavina, 100 dana je bilo bez kiše i sve agrotehničke mjere koje su uslijedile jedna za drugom su obavljene na vrijeme tako da je godina što se tiče kvaliteta jako dobra", rekao je Mladen Fuštar, izvršni menadžer podruma Vukoje.

Kvalitet je posebno pokazala kraljica hercegovačkih vina, žilavka je dala svoj maksimum. Ona ubrana danas u Carskim vinogradima vrlo brzo će se zavesti na sve strane svijeta.

"Mogu reći da je ova žilavka sa ovoga lokaliteta prisutna na tri kontinenta gdje mi poslujemo i u Aziji i u Sjevernoj Americi i po Evropi i da je na mnogim kartama najboljih restorana svijeta", rekao je Radovan Vukoje, podrumi Vukoje.

Rodna zemlja, hladna rijeka i vrelo hercegovačko sunce udruženim snagama rađaju najbolje grožnje. Sve ovo imaju Carski vinogradi kod Trebinja koji se obrani po 127 put.


Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм