Ушће код Требиња

Завршена берба у Царским виноградима

  • Извор: АТВ
  • 08.10.2023. 20:17

Обрани су и Царски виногради у Ушћу код Требиња. То је знак да је завршен посао у херцеговачким виноградима и да почиње у винаријама. Иако је година била тешка, гроздови из чувених Царских винограда остали су на трону најбољих.

"Оно што је изњедрио Царски виноград као најбољи локалитет за жилавку опет је доказао да је јако битна позиција винограда и велики рад на тој позицији. Тако да имамо фантастично грожђе  ове године, одличан урод, квалитета која је најбоља", каже Радован Вукоје, "Подруми Вукоје".

Све ово значи да неће фалити Царског вина које се  дегустира по ресторанима на три континента и које је добитниk бројних признања.

"Са бербом из 2018 смо ушли међу најбољих 100 вина свијета, вино које нам је донијело велика признања али  и вино које обавеза према историји, 130 тај локалитет и према будућности и према нечему што треба жилавка да буде", каже Радован Вукоје, "Подруми Вукоје".

Послије 2014 године која је за винограде била лоша ова текућа је итекако изазовна али и напорна. Проблеми су настали у периоду цвијетања а све због кишног периода.

Ову виноградарску годину винари оцијењују као изазовну, било је и кише и сунца али је испала добра, принос јесте мањи али квалитет херцеговачког грожђа и даље остаје одличан.

Добити такав квалитет ове године није било лако кажу виноградари. Процијњује се да су овогодишњи приноси у херцеговачком виногорју мањи за 20% а негдје и више.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм