До наредне седмице хладно вријеме

Биће штете због снијега, нова прогноза не обећава

  • Извор: ТВ Прва
  • 17.04.2024. 17:15

Метеоролог Недељко Тодоровић најавио је да ће наредних дана бити снијега у планинским предјелима изнад 1.200 метара надморске висине. Међутим, како температуре неће бити у минусу, снијег ће бити влажан и топиће се, истиче он.

Према временској прогнози метеоролога Недељка Тодоровића, хладно вријеме биће нам до средине сљедеће седмице.

- У петак слиједи дјелимично разведравање, прије свега у сјеверним крајевима. У суботу и мало јужније ка централном дијелу биће ведрије, тако да се може десити да у планинским предјелима буде и мраза, али и у котлинама и на висоравнима брдско-планинског дијела земље - каже Тодоровић.

Биће штете због снијега

Како истиче, неће бити јаког мраза, до минус један или нула степени.

- Вјероватно ће бити штете због снијега, пошто су воћке већ цветале на висинама од 1.300 - 1.500 метара. Гране су тешке и олистале и могу да се ломе. Али то је данак природе - каже метеоролог Тодоровић.

Моћно оружје први пут употријебљено у борби: Скидали ракете!

Моћно оружје први пут употријебљено у борби: Скидали ракете!

Температура испод просјека за ово доба године трајаће до средине сљедеће седмице, истиче метеоролог Тодоровић.

- Хладна варијанта времена за април потрајаће негдје до средине наредне седмице, то је 23. и 24. април, са максималним вриједностима негдје од 12 до 18 степени. То је мало испод просјека за ово доба године, а онда би следио пораст температуре до краја мјесеца с тим да не би било ових летњих вриједности температура. Максималне до краја априла биле би 24-25 степена. Али било би и краткотрајне кише, сваки други, трећи дан, тешко је сада дефинисати - каже Тодоровић за "Прва ТВ".

Ухапшена шефица црногорске агенције за спречавање корупције

Ухапшена шефица црногорске агенције за спречавање корупције


Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    '‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.