Мујо Чакић

БиХ: Чобанин након четири дана пронађен жив и здрав

  • Извор: Агенције
  • 18.10.2023. 12:06

Након четири дана потраге, јуче око 16 часова пронађен је жив чобан Мујо Чакић, чији је нестанак пријављен у петак, 13. октобра.

У претходним данима, 56-годишњег Мују је на подручју Рошког Поља тражило више од 100 горских спасиоца, мјештани околних насеља, те полиција Кантона 10.

“Љекар је разговарао с њим, био је дехидриран и дезоријентиран. Пронађен је на подручју изнад Рошког Поља. Он је ту и чувао овце. Раније смо нашли његов руксак, на два километра од њега”, рекао је за Агроклуб, Иван Бебек из Горске службе спашавања Томиславград.

Одузето 121,8 грама спида у Добоју и Теслићу

Одузето 121,8 грама спида у Добоју и Теслићу

Након проналаска, чобан је предат радницима Хитне медицинске помоћи Томилсавград, а када се стекну услови с њим ће разговарати и полицијски службеници.

“Вјероватно је изгубио оријентацију, била је ноћ када се то догодило. Ријеч је о великом простору који је слабо насељен, разговараћемо с њим када љекари заврше свој дио посла”, потврдио је Ивица Врдољак, портпарол МУП-а Кантона 10.

Подсјетимо, Мујо Чакић је из Новог Травника. Радио је као чобан код једног мјештанина у Рошком Пољу, недалеко од Томиславграда, а његов нестанак примијећен је кад су се овце саме вратиле на фарму. У потрази за њим кориштене су и беспилотне летјелице, потражни пси, термовизијске камере и друга техника, преноси Агроклуб.ба.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.