Teritorijalna vatrogasno-spasilačka jedinica

Bileća: Aktivna dva požara, treći se približava iz Crne Gore

  • Извор: СРНА
  • 09.08.2021. 15:30

U Bileći su aktivna dva požara u selima Davidovići i Mirlovići, a treći se bliži teritoriji bilećke opštine iz Crne Gore, rekao je Srni starješina Teritorijalne vatrogasno-spasilačke jedinice Bileća Radomir Radmilović.

Radmilović je naveo da je u selu Davidovići požar blizu seoskih kuća, da su na terenu vatrogasci i mještani i te da se ne očekuje da će se vatra proširiti i ugroziti stambene objekte.

"U bilećkom selu Mirlovići požar je na nepristupačnom terenu i udaljen je od seoskih kuća, a taj požar se proširio iz Trebinja", rekao je Radmilović.

On je naveo da se požar koji je zahvatio pogranično crnogorsko selo Pilatovci širi prema teritoriji opštine Bileća, a bilećki vatrogasci su na terenu da se taj požar ne bi proširio na područje ove opštine.

Radmilović je podsjetio da je prije nekoliko dana požar zahvatio borovu šumu iznad Bileće u blizini puta ka selu Baljci, a Bilećani radi pripravnosti još danonoćno dežuraju na toj lokaciji.

"Bilećki vatrogasci u posljednje vrijeme, osim gašenja požara, imaju dosta posla i oko snabdijevanja vodom pojedinih ruralnih područja, koja su zbog suše ostala bez vode i jedini način snabdijevanja trenutno su vatrogasne cisterne", kaže Radmilović.

Тагови:
  • 19:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 20:00 Имате ријеч са Милијаном Кос

    ''Ко? Шта? Када? Гдје? Зашто? Како? И ту се питања не заустављају - отворено и одважно.

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Авионџије

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)