Praznična čarolija

Bingo donirao sredstva od prodaje Glade Winter artikala SOS Dječijim selima u BiH

  • Извор: АТВ
  • 24.01.2023. 13:04

Važnost praznika provedenih u porodičnom okruženju i ove godine su prepoznali u kompanijama Bingo i Orbico.

Donacijom u iznosu od 5.000 KM, izdvojenom od prodaje Glade Winter artikala u Bingo trgovinama, u protekla dva mjeseca, dvije kompanije, ali i svi kupci, bili su dijelom stvaranja praznične čarolije za djecu koja su praznike proveli uz najljepše mirise doma u zagrljaju SOS roditelja. 

"Najljepše priče iz biznisa su one koje uzrokuju osmijehe. Orbico, Glade, naši kupci i mi ispričali smo još jednu takvu. Pružanje podrške SOS Dječijim selima u BiH nastavljamo, drago nam je da smo ne samo njihov najbolji prijatelj, nego i inicijator i platforma za dobra djela naših poslovnih partnera koji imaju istu misiju kao Bingo“, izjavila je rukovodilac službe trade marketinga Binga Tatjana Paunoski.

Nacionalni menadžer ključnih kupaca kompanije Orbico Namik Osmanović rekao je da ova firma izražava veliko zadovoljstvo zbog učešća u izuzetnoj kampanji, već drugu godinu za redom, u kojoj je izdvojenim sredstvima od prodaje Glade Winter artikala, a u saradnji sa kompanijom Bingo, doniran iznos od 5.000 KM SOS Dječijim selima. 

"Svi kupci koji su u prazničnim danima kupili Glade Winter u Bingo prodajnim centrima su učesnici ove donacije i zbog toga im iskazujemo veliku zahvalnost. Vrijeme praznika je pravi trenutak da omogućimo djeci iz SOS Dječijih sela u BiH da imaju sretne uspomene i praznike koje svako dijete zaslužuje. Male radosti u porodičnom okruženju pružaju sigurnost, ali i put ka samostalnosti, obezbjeđujući im sve što je potrebno da se osjećaju osnaženim i spremnim za život“, rekao je Osmanović.

Nacionalni direktor SOS Dječijih sela u BiH Malik Garibija napominje kako često najljepše uspomene iz djetinjstva vežemo za praznike provedene sa porodicom i prijateljima. 

"U SOS Dječjim selima u BiH nastojimo baš takve sretne trenutke pružiti dječacima i djevojčicama jer znamo da će to sutra biti njihove najdraže uspomene. Kompanija Bingo, kao naš najbolji prijatelj već deceniju je dio života mališana i kontinuirano nam pomaže u našoj misiji da djeci osiguramo bolju budućnost. Tako su i ovoga puta zajedno sa partnerom, kompanijom Orbico, bili dijelom stvaranja praznične čarolije u porodicama SOS Dječijih sela u BiH. Zahvalni smo našim prijateljima iz kompanija Bingo i Orbico, ali i svim kupcima koji su dali svoj doprinos kupovinom Glade Winter artikala u Bingo trgovinama“, izjavio je nacionalni direktor SOS Dječijih sela u BiH Malik Garibija.

Organizacija SOS Dječija sela u BiH tokom protekle godine pružila je brigu za 216 djece i mladih, a kroz Program jačanja porodica direktno je podržala 437 socijalno ugroženih porodica. 

Više informacija o načinima kako podržati rad organizacije možete saznati na web stranici www.sos-ds.ba

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић