Приједор

Брачни пар заједно осваја планине

  • Извор: АТВ
  • 10.02.2024. 19:41

Заљубили су се у планинарење, а касније се родила и њихова љубав. Јелена и Владислав Башић из Приједора данас заједно освајају планине.

Ову годину започели су на Козари, планини која одувијек има посебно мјесто у њиховим срцима.

"Заједно смо и кући и у планини. Лијепо је кад имамо неког крај себе што нас бодри и гура. Да није њега не би било можда мојих већих похода. Уживамо заједно, он је моја јача половина", прича нам Јелена.

"Колико год да је битна та физичка кондиција, толико је битна и упорност. Ту смо, заједно смо, планинаримо, ходамо, помажемо једно другом и ако Бог да драги то ће остати тако", каже Владислав.

И тако се Башићи друже и путују са својим колегама из приједорског Планинарског клуба "Албатрос". На планинама су све чешће и са својом дјецом.


Да ли су Милићи приватизована општина?

Да ли су Милићи приватизована општина?

"Имамо двоје дјеце. Кћеркицу од седам година и сина од пет година. Кад су неке мање стазе које нису много оптерећење њих водим оса собом. Они уживају у томе, воле са нама да планинаре", рекла је Јелена.

На тај начин дјецу уче да живе здраво и у складу са природом. Кажу, то је постао саставни дио њиховог дјетињства којем се истински радују.

Планинарење је чиста љубав, поручују и Владислав и Јелена. Кажу због тога се све више младих брачних парова одлучује за овај спорт, али и рекреацију и уживање у природи.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: