Дукић присвојио вртић

Да ли су Милићи приватизована општина?

  • Извор: АТВ
  • 10.02.2024. 19:31

Да су Милићи скоро па приватизовани, доказује податак да је највећи дио централног дијела општине у власништву приватне компаније "Боксит“.

Да је Рајко Дукић човјек који сматра да је потпуни владар овог мјеста доказао је и тако што је присвојио и дјечији вртић. Тврди то начелник општине Марко Савић.

Бројне су нелогичности са којима се ова општина сусрела након што су стекли увид у катастарски извјештај, који је доказао да су градско грађевинско земљиште и одређени јавни објекти укњижени на приватно лице -  Милићанима добро познато име.

Канцеларији замјеника Правобраниоца Републике Српске у Власеници начелник општине поднио је захтјев за исправку таквих грешака.

Донијето је првостепено рјешење да се вртић признаје као власништво локалне заједнице.


Треба ли Бањалуци

Треба ли Бањалуци "Европска кућа"?

"И то нам је веома важно јер смо ми и до сада улагали значајна средства за рад и одржавање и санацију вртића. Али имамо потребу да извршимо проширење капацитета вртића, да би укинули листе чекања, да би омогућили да сва дјеца која имају потребу да бораве у овој потреби, да имамо ту могућност", каже Савић.

А то није могуће све док је земљиште у власништву компаније Боксит. Да апсурд буде још већи, општина Милићи сноси све трошкове уређења зелених и јавних површина, а које су, испоставља се, у приватном власништву.

Проблема не би било да се поштује закон о приватизацији који каже да јавне површине не могу бити приватизоване.

Због тога су одлучили да се против одговорних лица покрену одговарајући поступци.


Судски процес против Додика направио атмосферу линча и угрожене безбједности

Судски процес против Додика направио атмосферу линча и угрожене безбједности

По свему судећи, изгледа да је ово једина општина у Републици Српској у којој је чак и споменик погинулим борцима подигнут на приватизованој земљи, а у овом случају, која је у власништву компаније Боксит Милићи.

Рајко Дукић за АТВ каже да објекат вртића није у његовом власништву. Ипак, воли се похвалити оним што има.

"Пренесен давно. Никакве везе ми немамо са објектом, никакве. Није земљиште около пренесено, није ни то проблем. Ми смо то оградили, изградили, набавили га и опремили га, има 20 и нешто година. Има земља, зато што смо ми то купили, градили смо зграде, градили смо објекте. Све што је у Милићима на земљи и под земљом, то је изградио Боксит", прича Дукић.

Дукићева прича пила би воде да уговор о власништву над објектом није био свјесно склоњен из поступка јавног излагања. Свјесни чињенице да је компанија Боксит носилац привредног развоја општине Милићи, то јој, каже начелник Савић, не даје за право да присваја нешто што јој не припада.

Како ствари стоје, уколико у Милићима желите нешто да градите у будућности, за дозволу ћете се, умјесто надлежним институцијама, ипак морати обратити компанији Боксит.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм