Vježba u Brodu

Brzo reagovanje ključno u spasavanju povrijeđenih u udesima 

  • 13.11.2018. 19:42

Kada ljudski život „visi o koncu“ svaki sekund se skupo plaća. Brzo i stručno reagovanje, ali i koordinacija vatrogasaca, hitne pomoći i policije, ključno je u saobraćajnim nesrećama. U Brodu, kažu, spremni su da odreaguju pravovremeno na svaki poziv. Pokazali su to i pokaznom vježbom „Spasavanje u saobraćajnim nesrećma“.

"Posao vatrogasaca je da u slučaju požara da gasimo ili, ako je vozač u udesu povređen, da omogućimo doktorima da mogu pristupiti onome ko je povrijeđen, odnosno vozaču," rekao je Branko Višekruna, starješina Teritorijalne vatrogasne jedinice Brod.

Pokaznu vježbu posmatrao je i prvi čovjek Republičke uprave civilne zaštite Srpske. Prethodno je Mile Međed održao drugi koordinacioni sastanak iz oblasti zaštite i spasavanja sa načelnikom Broda i predstavnicima civilne zaštite sa područja dobojske regije, sa ciljem unapređenja te oblasti.

"Radimo na pojačanju naše sposobnosti u tehničko materijalnom i stručnom pogledu, u smislu predupređivanja  određenih situacija i otklanjanju posljedica određenih nepogoda koje se mogu desiti. Mi smo nedavno imali jednu takvu havariju, ja bi rekao sa tragičnim ishodom, u rafineriji nafte," kaže Ilija Jovičić, načelnik opštine Brod. 

"Prevashodno se razgovaralo o planovima zaštite od poplava. Donijeli smo zaključke da treba jačati ove oblasti, kao što je načelnik rekao, počevši od lokalnih zajednica. Dogovorili smo se da rukvodstvo opštine Brod i Republička uprava civilne zaštite Republike Srpske organizuje zajednički sastanak sa rafinerijom u Brodu," rekao je Mile Međed, direktor Republičke uprave civilne zaštite RS.

Vježba je bila prilika i da brodski vatrogasci pokažu dva nova vozila. Vozni park je, kako kažu, solidan, a tehnički uslovi zadovoljavajući. U ovoj vatrogasnoj jedinici zaposleno je 18 vatrogasaca. 

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (Р) (12+)

    ''''''''''''Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина