Извршни директор за медицински сектор

Чеко: У болници “Мљечаница” имплементирана и роботска рехабилитација

  • 26.02.2024. 13:47

Извршни директор за медицински сектор Специјалне болнице за физикалну медицину и рехабилитацију "Мљечаница" из Козарске Дубице Миле Чеко је рекао да је у току велики пројекат изградње ове здравствене установе, који укључује изградњу болничких, али и превентивних капацитета.

"Ради се о туристичко-здравственом центру. Отворили смо нов хидроблок, који је срце ове приче изграђен на више од 1.500 метара квадратних. Ради се о савременим базенима за рехабилитацију", рекао је Чеко новинарима.

Он је додао да је изграђен и савремени хипербарични центар, који укључује осмомјесну хипербаричну комору и двије једномјесне, а изграђено је и бунгаловско насеље капацитета 50 постеља.

Чеко је подсјетио да је раније урађен савремени дијагностички центар који посједује вискоквалитетни дигитални ЦТ, ЕКГ кабинете, ултразвучне кабинете, а отворен је потпуно нови кабинет за остеодензитометрију и потпуно нови објекат за рехабилитацију полупокретних и непокретних пацијената са 48 постеља.

"Ново је што смо имплементирали и роботску рехабилитацију. Али на томе се не завршава циклус инвестирања у нашу здравствену установу, јер желимо да парирамо сличним установама на подручју ЕУ и мислим да смо тај ниво већ постигли. Наша идеја је да корисници на једном мјесту добију све неопходно за квалитетно постављање дијагнозе, што је основа за квалитетно лијечење да се не губи вријеме у обилажењу здравствених установа", рекао је Чеко.

На штанду Републике Српске на Међународном сајму туризма у Београду представљен је бањски туризам у Српској који прати све модерне стандарде у сегменту лијечења, велнеса и здравог живота, укључујући и Специјалну болницу “Мљечаница”, чији штанд је посјетио и предсједник Србије Александар Вучић.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок