Остао на 4 и по долара

Човјек из БиХ зарадио милионе у Америци и све потрошио на јаране

  • Извор: Агенције
  • 21.10.2023. 14:57

Мохамед Хаџимуратовић (52) из Устиколине у БиХ био је милионер, који је све паре потрошио на другаре, а данас је постао бескућник.

Човјек са чијом судбином се живот жестоко поиграо, има веома занимљиву причу, вриједну филма. 

Он је за "ТВ жива истина" оголио своју животну причу, откривајући детаље о младости, одласку у иностранство, успону и паду, којег данас и не доживљава као пад.

Рођен је 1970. године, дјетињство је провео практично радећи, будући да је од своје 9. године био запослен у пекари код оца.

"У Сарајеву сам завршио средњу Војну школу, а након тога сам отишао на Академију, у Београд. Због ситуације у земљи, напустио сам Академију и почео да радим у Београду. Године 1992. отишао сам за Њемачку, а након мјесец дана боравка тамо почео сам да радим у једној грађевинској компанији. Тамо сам много зарађивао, али се доста радило. Тад сам родитеље извукао из пакла, па су и они дошли за Њемачку гдје су радили", испричао је Мохамед и додао да се 1998. вратио у БиХ, у којој није видио перспективу, а онда је са женом и са двоје дјеце отишао за Америку.


Скандалозна изјава Надаловог стрица:

Скандалозна изјава Надаловог стрица: "За Рафу би било добро да се повреде Ђоковић и Алкараз"


"По доласку у Америку, почео сам да се дружим са нашим људима, мој рођак ми је помогао да се тамо снађем. Годину дана сам ишао на часове енглеског језика, а кад сам савладао језик почео сам да радим на грађевини. Ту сам радио око 2 године и научио сам доста ствари, а онда сам видио да исто то могу да радим и приватно", каже он и додаје:

"Отворио сам фирму, све легално. Нормално, могло је да се заради само са два посла, то наши људи тамо знају. Велике су кирије, велике су рате. То знају ови наши који су се тамо задужили", каже додајући да није престао да ради ни за ту грађевинску фирму, у којој је почео.

У Америци је провео 20 година и, како признаје, није могао више - једноставно је дигао руке. Вратио се 2019. године, а боравак у САД памти и по лијепом и по ружном.

"Боравак у Америци донио ми је и лијепих и ружних ствари. У почетку сам био одушевљен. Нисам баш одмах могао да зарадим толико пара да бих купио кућу, али како су се сви задуживали, рекао сам себи па што не бих и ја. И тада сам се завалио у кредит. Био сам власник те куће 4 године, а ја бих рекао да сам био роб те куће - задужили су ме 600.000 долара за кућу која не вриједи ни 150. Продали су ми је за 220.000", објаснио је Мохамед, којег су финансијски проблеми довели до краха брака.

"Двије године сам се борио са њиховом државом, повлачио сам се по суду, тражили су ми длаку у јајету. Добио сам тај случај, морали су да ми исплате 80.000 долара, а онда су ме тужили приватно. Згадио ми се њхов закон. Зарадио сам сигурно преко два милиона у САД и у Њемачкој. Ја сам то зарадио на лопати и потрошио сам са рајом", истакао је.


Петак најтоплији октобарски дан у Бањалуци у шест деценија, у поноћ било 26 степени

Петак најтоплији октобарски дан у Бањалуци у шест деценија, у поноћ било 26 степени

На питање да ли је дошао "са милион долара у коферчету" - одговара одрично.

"Ставио сам четири и по долара у џеп, толико ми је остало", каже.

Кроз његове руке прошле су велике паре, али није могао да остави никакву уштеђевину.

"Чуо сам од јарана изреку - глуп ко штедиша", каже он.

На бројне инсинуације да је много зарађивао и много трошио, али да је многима и помогао, одговара као човјек коме то много и не значи.

"Ја сам све то зарадио на лопати и мацоли, али сам све са рајом потрошио. Трошио сам и на себе и на друге. Помажу и они мене. Сви ме виде, часте ме. Све то дође на своје. Сваки дан ми неко купи кутију, двије цигара. Кад сам гладан, дају ми да поједем. Кћерка ми пошаље новац", каже додајући да живи у наслијеђеном стану од тетке, те да је "16. насљедник" и да се нада да ће и то питање ускоро бити ријешено.


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:00 Серија: Авионџије (12+)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм