Бањалука

Ђајић с делегацијом из Кине о усавршавању љекара УКЦ-а у Кини

  • Извор: Агенције
  • 22.11.2023. 13:50

Генерални директор Универзитетског клиничког центра (УКЦ) Републике Српске Владо Ђајић разговарао је данас са представницима Шангајског универзитета за медицину и здравствене науке о могућности усавршавања љекара из УКЦ-а у Кини и набавци кинеске савремене медицинске опреме.

Ђајић је рекао да је разговарано и о могућности доласка љекара из Кине како би колегама у Српској пренијели своје знање.

"Разговарали смо о могућности реализације заједничких пројеката, писања научних радова, публикација, те набавке медицинске опреме која се производи у Кини, а која по свом квалитету стоји раме уз раме са европским и свјетским произвођачима и у коју, на основу досадашњег искуства, имамо велико повјерење", рекао је Ђајић.

Он је захвалио кинеској делегацији за посјету и изразио наду да ће се ускоро поново видјети у Бањалуци, али и у Кини, саопштено је из УКЦ-а.


Ивица Мишковић шетао у близини вртића, дошао и у редакцију хрватског портала

Ивица Мишковић шетао у близини вртића, дошао и у редакцију хрватског портала

Ректор Шангајског универзитета за медицину и здравствене науке Ву Тао рекао је да је на састанку са руководством УКЦ-а разговарано о могућности размјене особља, едукацији и другим пројектима на којима ће заједно радити.

"У складу са нашим опредјељењима желимо да остваримо што бољу сарадњу са вашом земљом, Бањалуком и УКЦ-ом. Кроз различите механизме сарадње, те наш заједнички труд и рад можемо остварити резултате када је ријеч о едукацијама и будућим пројектима", рекао је Ву, који је извршни директор Истраживачког центра при шангајској универзитетској школи медицине "Ђао Тунг".

Кинеска делегација је након састанка са руководством УКЦ-а посјетила Клинику интензивне медицине за нехируршке гране, као и Клинички завод за нуклеарну медицину и болести штитне жлијезде.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.