Осуђен за сексуално злостављање

Ивица Мишковић шетао у близини вртића, дошао и у редакцију хрватског портала

  • Извор: 24сата.хр
  • 22.11.2023. 13:11

Ивица Мишковић (65), како је саопштила загребачка полиција, лоциран је на подручју Загреба, али није ухапшен.

Подсјетимо, он је 7. новембра искочио кроз прозор просторије за задржавање Основног суда у Бањалуци након што су га осудили на четири године затвора због сексуалног злостављања унуке. 

Сада слободно шета Загребом, шетао је улицом у којој се налази дјечји вртић, а јутрос је дошао и до редакције 24сата, пише овај портал. Врло неувјерљиво тврдио је да није крив за кривична дјела за која је осуђен и да му је све подметнуто. Потом се удаљио у непознатом смјеру, а редакција 24сата је о свему обавијестила полицију. 

Мишковић је, иако има проблем с кољеном и умјетан кук, напао правосудну полицајку и побјегао из зграде суда, а двојица правосудних полицајаца који су за њега били задужени, завршили су на дисциплинском поступку те су их привремено суспендовали

Седам дана касније, Мишковић је лоциран на подручју Загреба али полиција га није ухапсила.

„Није било основа за његово даље задржавање, односно хапшење с обзиром да је особа и хрватски држављанин. Наиме, према одредбама Устава Републике Хрватске, хрватски држављанин не може бити изручен другој држави, осим кад се мора извршити одлука о изручењу или предаји, донесена у складу с међународним уговором или правном стечевином Европске уније“, рекли су у загребачкој полиције те додали: 

"С обзиром на то да наведени услов у односу на наведену особу није био испуњен, Интерпол Загреб упутио је Интерполу Сарајево обавјештење о протоколу који је потребно испунити путем надлежних правосудних тијела."

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина