СПЦ

Данас славимо ове апостоле: Изговорите једну молитву ако пролазите кроз тежак животни период

  • Извор: Магазин новости
  • 21.04.2024. 08:01

Данас славимо апостоле Иродиона, Агава, Руфа, Асинкрита, Флегонта и Ермију. Све их спомиње апостол Павле у својим посланицама.

Иродион бјеше сродник Павлов. Поздравите, пише Павле Римљанима, Иродиона рођака мојега. Много пострада Иродион од Јевреја као епископ Неопатрски. Били су га штаповима по глави, камењем га ударали по устима, боли га ножевима. И када га оставише као мртва, устаде свети Иродион и продужи служити апостолима. У Риму је помагао апостолу Петру и био посјечен са многим другим хришћанима онога истога дана када и Петар распет.

Свети Агав имао је дух пророчки. У Дјелима Апостолским помињу се два његова пророчанства. Прво, прорекао је велику глад по цијелом свијету, која се истински збила у вријеме ћесара Клаудија. Друго, када се срете у Кесарији с апостолом Павлом, који је ишао за Јерусалим, Агав узе појас Павлов и веза себи и руке и ноге говорећи: "Тако вели Дух Свети: човјека којега је овај појас, овако ће га свезати у Јерусалиму Јевреји".

Руф бјеше епископ у Тиви Јеладској. И њега спомиње апостол Павле: поздравите Руфа избранога у Господу. Бјеше епископ у Ирканији Азијској. Свети Флегонт, који се на истом мјесту спомиње, бјеше епископ у Тракијском граду Маратону. Свети Ермија, споменут с осталима, бјеше епископ у Далмацији. Сви они као пчеле Христове разносише Јеванђеља по разним крајевима страдајући много ради љубави Христове. Сви се преселише у вјечно царство Христа љубљенога.

Уколико се живот обрушио на вас, уколико сте прошли овоземаљска страдања и уколико вам наде понестаје, уздајте се у љубав Божију! Ово је Тропар који треба да појете: Апостоли свети, молите Милостивога Бога, да опроштај гријехова подари душама нашим.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)