Prva borba ukusima

Dani Evrope i Vojvodine u Trebinju

  • Извор: АТВ
  • 07.05.2022. 19:19

Pod platanima danas prva borba ukusima. S jedne strane Hercegovine s druge Vojvodina. Na kraju rezultat neriješen i u brdima i u ravnici gastronomija je vrhunska. Nije falilo ni zabave, Hercegovci su zasvirali vojvođanske pjesme.

Sir, kajmak, pršut i vino delicije su koje najbolje predstavljaju Hercegovinu. To su danas južnjaci pokazali ambasadorima iz Evrope. Nadaju se da će biti vajde.

"Na daleko se čulo za našu Mljekaru Pađeni, nudimo široku paletu proizvoda i stvarno na svakom sajmu učestvujemo", rekla je Anđela Davidović.

"Sve domaće, tu je raznovrsno. Pokušavam od jedne voćke da napravim više proizvoda, liker, slatko džem i sok", rekla je Vanja Gudelj.

"Hercegovački punomasni sir gruda, hercegovački sir u ulju i u maslinovom ulju eto danas to imam", rekla je Slavica Kovač.

Hercegovački ukusi predstavljeni su u sklopu obilježavanja „Dana Evrope“. Vojvođani su tu jer su počeli Dani Vojvodine u Trebinju. Predstavljaju ono najbolje što imaju.

"Imamo šta da kažemo imamo šta da pokažemo , imamo možda najbolje ukuse, najbolja vina o ženama ne bih ni govorio", rekao je Branislav Mamić, sekretar Privredne komore Vojvodine.

"Gastronomija Vojvodine je nastala kao miks kuhinja naroda koji koji žive na prostoru Vojvodine i iz tog razloga je veoma autentična", rekla je Milica Šušnić, iz TO Vojvodina.

Na kraju su svi poručili najbolje je naše a najvažnija je dobra saradnja koja će biti nastavljena poručuju čelnici.

"Ovo je jedan od dokaza da jedni bez drugih ne možemo i upravo zajedništvom i još boljom saradnjom u narednom periodu ćemo ostvariti još bolji rezultat", rekao je Mirko Ćurić, gradonačelnik Trebinja.

Dobri rezultati postignuti su i do sada. Podaci kažu da su u Trebinju najjčešći gositi upravo oni iz Srbije a u Vojvodini je najviše turista iz Republike Srpske.

Тагови:
  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Наша Српска (Р)

    ''Емисија 'Наша Српска' доносе актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Досије (Р)

    У новој сезони отварамо случајеве убиства која су потресла регион, причамо о некажњеним ратним злочинима, који чекају правду, портретишемо хероје нашег и прошлог времена, доносимо велике приче 'малих' људи, говоримо отворено о тешким темама.

  • 13:30 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    ''Кроз објектив камере вођени авантуристом, путописцем и симпатичним пустоловом Робертом Дацешином завирићемо у најзабаченије дијелове свијета.